Anonim7 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Witam, dziś po godzinie 17 komputer zablokował mi Ukash a ja jestem kompletnym laikiem i nie wiem co do czego, bardzo proszę o pomoc w odinstalowaniu, nie mam logów ani olt bo nie wiem gdzie ich szukać? Zrobiłam tylko tyle, że usunełam Windows XP Service Pack 3 (w trybie awaryjnym) i w trybie awaryjnym nie mam dostępu do internetu teraz piszę z innego komputera i po włączeniu w trybie normalnym już nie wyskakuje Ukash tylko najpierw pierwsze 5 sekund jest normalnie a potem cały ekran biały i nic nie można zrobić, proszę napiszcie dosłownie krok po kroku jak mam co wyszukać i usunąć tego Ukasha proszę. Napiszę jutro z rana bo już nie będę miała dziś wieczorem dostępu do komputera także proszę napiszcie wszystko krok po kroku co mam zrobić bo kompletnie nic nie wiem, z góry bardzo dziękuję Odnośnik do komentarza
Anonim7 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Bardzo proszę o pomoc bo ja na tym zainfekowanym komputerze nie mam dostępu do internetu przez Ukasha i nie wiem jak pobrać te logi i OTL??? Albo jak inaczej sie pozbyć tego wirusa? Ja nie znam sie na komputerach i nie wiem jak to zrobić a ten Ukash zablokował mi dostęp do internetu, błagam o jakieś wskazówki co mam robić??? Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Wejdź w tryb awaryjny z obsługą sieci i wtedy wykonaj logi. W tym trybie nie ma blokady. Odnośnik do komentarza
Anonim7 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Dzięki już nie mam problemów z wirusem tylko z czymś innym napisze to w osobnym wątku Odnośnik do komentarza
Anonim7 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam, wczoraj wirus Ukash zablokował mi komputer, nie wiedziałam co robić i usunełam cały Windows XP Service Pack 3 (w trybie awaryjnym). Teraz nie mam już Ukasha (usunełam go za pomocą antywirusa Kaspresky) ale mam za to problemy z Internet Explorer 7 tzn w ogóle mi się nie może uruchomić więc zainstalowałam przeglądarkę Google Chrome ale chciałam zainstalować jeszcze raz Internet Explorer 7 albo 8 z aktualizacjami. Program instaluje się ale na końcu wychodzi komunikat, że nie może zainstalować bo dodatki muszę ściągnąć ręcznie czy coś takiego ale jak klikam żeby ściągać ręcznie to też nic z tego. Jeszcze wcześniej program do wykrywania nowych sprzętów włącza się od razu po uruchomieniu systemu i chce wyszukać tą przeglądarke ale na końcu też pojawia sie komunikat, że nie może. W panelu sterowania wszystkie Aktualizacje automatyczne są włączone. Nie wiem co mam robić???? Czy do tego też są potrzebne logi itd?? Pomóżcie Edytowane 4 Września 2012 przez picasso Oba tematy zostają sklejone razem. //picasso Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zainstaluj od nowa SP3. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Ja mimo wszystko chciałbym dostać te logi bo coś na pewno będzie do roboty. Odnośnik do komentarza
Anonim7 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 właśnie zainstalowałam i zresetowałam system tylko że system nie chce sie uruchomić wszystko sie uruchomiło do ikony windows xp na czarnym tle i pod spodem tylko jest napis "czekaj" i tak już 3 godziny, mam czekać dłużej czy zresetować jeszcze raz? może źle sie zainstalowało chociaż instalowało sie też długo ale nie aż tak, tyle czasu jest aktualizowany system? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 mam czekać dłużej czy zresetować jeszcze raz? Resetuj. To nie jest normalny czas instalacji SP3. Odnośnik do komentarza
Anonim7 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 może to pozostałości po tym wirusie Ukash? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 może to pozostałości po tym wirusie Ukash? Tego wykluczyć nie mozna. Ale bardziej pasuje na problemy z dyskiem. Zresztą i tak powinnaś zrobic nowy skan OTL i przedstawic logi. Odnośnik do komentarza
Anonim7 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 zresetowałam i system sie uruchomił ale Internet Explorer dalej sie nie uruchamia, mam zainstalowaną jeszcze ta przeglądarke Google chrome może teraz spróbuje zainstalować Internet Explorer 8? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Pobierz na dysk IE 8 i uruchom instalacje http://www.microsoft.com/downloads/pl-pl/details.aspx?FamilyID=341c2ad5-8c3d-4347-8c03-08cdecd8852b Wykonaj koniecznie logi z OTL https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/#1 Odnośnik do komentarza
Anonim7 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 tam jeszcze jest zaznaczona opcja "Pomiń znane dobre pliki" a w instrukcji tego nie ma, zostawić zaznaczone czy odhaczyć? a skanowanie zrobić po ukończeniu instalacji IE8 czy można w trakcie? (znowu mi się długo instaluje) Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 tam jeszcze jest zaznaczona opcja "Pomiń znane dobre pliki" a w instrukcji tego nie ma Niech to bedzie zaznaczone Odnośnik do komentarza
Anonim7 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 już mam skany i wykryło mi jednego wirusa w trakcie skanowania OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zostały resztki po Ukash 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej: :Files C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\yiownmqk.exe C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\forwamzy.exe C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\uhkldkof.exe C:\Documents and Settings\user\ms.exe C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\tjtqunawdpljcld :OTL IE - HKU\S-1-5-21-1993962763-1078081533-725345543-1004\..\SearchScopes\{171DEBEB-C3D4-40b7-AC73-056A5EBA4A7E}: "URL" = "http://websearch.ask.com/redirect?client=ie&tb=NDV&o=15765&src=crm&q={searchTerms}&locale=en_US&apn_ptnrs=NY&apn_dtid=YYYYYYYYPL&apn_uid=1C8EC7DD-8AF1-47DD-8D3E-4B0A167BEFDB&apn_sauid=25DE314A-C3BD-4393-8AE6-E2E224283316&" O3 - HKU\S-1-5-21-1993962763-1078081533-725345543-1004\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {2318C2B1-4965-11D4-9B18-009027A5CD4F} - No CLSID value found. O3 - HKU\S-1-5-21-1993962763-1078081533-725345543-1004\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - No CLSID value found. :Commands [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. OTL poprosi o restart. Zatwierdź. 2. Z panelu dodaj/usuń programy odinstaluj Arcavir i Arcabit. Masz Awire i jeden antywirus wystarczy. Do usuwania resztek po Arcabit zastosuj firmowe narzedzie https://www.fixitpc.pl/topic/8716-skuteczne-usuwanie-programow-antywirusowych/ SRV - [2012-04-12 15:43:42 | 000,129,616 | ---- | M] (ArcaBit) [Auto | Running] -- C:\Program Files\ArcaBit\ArcaUpdate\update.exe -- (AVUpdate) SRV - [2012-02-08 15:54:20 | 000,186,960 | ---- | M] (ArcaBit) [Auto | Stopped] -- C:\Program Files\ArcaBit\ArcaTools\ArcaBackup\ArcaBackupService.exe -- (AVBackup) SRV - [2012-01-09 14:38:18 | 000,141,904 | ---- | M] (ArcaBit) [Auto | Running] -- C:\Program Files\ArcaBit\Common\ArcaConfSV.exe -- (ABConfSV) Jak wykonasz czynności zrób nowy skan OTL i przedstaw raport. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 ...(znowu mi się długo instaluje) Wypróbuj Repair Internet Explorer - http://www.tweaking.com/content/page/repair_internet_explorer.html , restart kompa i instalacja IE8 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Wypróbuj Repair Internet Explorer Bonifacy, niech autorka się wstrzyma do czasu aż wykona co podałem. Odnośnik do komentarza
Anonim7 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 zrobiłam wszystko wg instrukcji i zrobił się tylko skan olt bez extras OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zostały do usuniecia drobiazgi. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej: :Files C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\qrxzbicrlycehov C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\ArcaBit C:\Documents and Settings\LocalService\Dane aplikacji\ArcaBit Kliknij w Wykonaj skrypt. Teraz nie bedzie restartu. 2. W OTL kliknij opcję Sprzątanie. To usunie program i kwarantannę. 3. Ponów instalację IE8 i daj znać czy przebiegła pomyslnie. Jeśli nie pójdzie, zastosuj sie do porady Bonifacego i ponów instalacje. Odnośnik do komentarza
Anonim7 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 oczywiście instalacja IE8 zakończona pomyślnie wszystko zainstalowało się szybko i sprawnie (najnowsze aktualizacje też) bardzo dziękuję za ogromną i fachową pomoc Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 bardzo dziękuję za ogromną i fachową pomoc Musze Cie zmartwić troszke. Nie do końca fachowa pomoc. Zostały jeszcze do usuniecia pewne rzeczy. Pobierz jeszce raz OTL, uruchom i w okno Włąsne opcje skanowania skrypt wklej: :OTL DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\CnxTgNW.sys -- (CnxTgNW) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\CnxEtU.sys -- (CnxEtU) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\CnxEtP.sys -- (CnxEtP) :Commands [reboot] Kliknij w Wykonaj skrypt. Po restarcie, zastosuj w OTL opcję Sprzatanie. Wyczyść foldery Przywracania systemu instrukcja https://www.fixitpc.pl/topic/5-dezynfekcja-kroki-finalizujace-temat/page__p__42415#entry42415 Teraz to juz wszystko Odnośnik do komentarza
Anonim7 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 teraz już wszystko zrobiłam, jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc:) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi