mortal Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Witam Was Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w ustaleniu przyczyny w/w BSODa. Mianowicie dziś rano włączyłem komputer jak zawsze. Włączył się normalnie ( jak zawsze ). Wyłączyłem go też normalnie. Po 2 jednak uruchomieniu pokazał mi się taki oto BSOD: http://wstaw.org/m/2...08/01/Obraz.jpg O co może chodzić? Czy powodem tego BSODa może być to, że kilka dni temu zainstalowałem inny modem ( SAGEM COM Fast 2704 ), bez odinstalowywania starego Thomsona Speed Touch 330? Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zazwyczaj przyczyną C2 są drivery, lub problem z pamięcią. Przydałoby się więcej informacji, a najlepiej sam memory dump. Zobacz w katalogu c:\windows\minidump\ czy coś jest i jak tak, to spakuj wszystko i shostuj gdzieś. Zrób też standardowy zestaw logów (OTL+Extras+Gmer). m.g. Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Znalazłem tylko 1 plik w folderze minidump. Oto link do niego: http://hostuje.net/file.php?id=c47461bc68958c75584526fa495c43fc Logi robiłem zaledwie kilka dni temu. Komputer był czysty więc to na 100% nie wina wirusów, gdyż od tamtej pory nie miałem żadnych problemów z nim. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 100% pewności nie mam, ale wszystko wskazuje na gryzienie się zestawu: Avast + SpyShelter + PC Tools, przy czym sterownik z PC Tools wysypał się (wersja z marca 2011). Odnośnie logów to dają poglądową informację o systemie, bo w dumpie nie wszystko jest (właściwie w Twoim jest tylko stack trace + rejestry + trochę statystyk). Możesz pomyśleć o włączeniu verfiera KLIK na ok. dobę, ale uważaj - to ma skończyć się BSODem i zapewne będzie skutkować spowolnieniem systemu. Ale w sumie najlepiej to jakbyś się zdecydował na jedno z rozwiązań AV, a resztę usunął. m.g. Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Dzięki za informacje. Chciałbym zastosować się do Twoich wskazówek odnośnie zestawu zabezpieczającego tylko jest małe ale. Mianowicie każdy z tych programów jaki wymieniłeś pełni inną funkcję. Jeśli usunę Avasta zostanę bez AV. Jeśli PC Toolsa zostanę bez Firewalla. Mogę usunąc SpyShelter - jego brak jakoś przeboleje. Tylko czy jego usunięcie coś da jak wysypał się PC Tools? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Jeśli PC Toolsa zostanę bez Firewalla. Mogę usunąc SpyShelter - jego brak jakoś przeboleje. Wywal PC Tools bez obawy. I testuj. To samo ze SpayShelter. Na marginesie innych zapór bez liku. Chocby OnlineArmor Free Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Ok. SS i PC Tools za chwilę wylecą z dysku. Za PC Toolsa będzie OnlineArmor Free. I będę testować. A wracając do starego modemu którego sterów nie usunąłem to wywalić je, czy niech sobie są? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 A wracając do starego modemu którego sterów nie usunąłem to wywalić je, czy niech sobie są? To co jest nieużywane nie powinno sie znajdować w systemie. Usuń. Odnośnik do komentarza
mortal Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Ok. Wyleciał z dysku. Aktualnie wydaje mi się, że temat można zamknąć. Dzięki serdeczne za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi