peb88 Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Proszę o pomoc, co mogę zrobić aby UKASH zniknął z mojego komputera? Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :Files C:\ProgramData\zak_lo0i7g.pad C:\Users\oem\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\ctfmon.lnk :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 2. Przez Panel sterowania odinstaluj: Conduit Engine / Hyperionics DB Toolbar / SFT_Polska Toolbar 3. Uruchom AdwCleaner z opcji Delete 4. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL (bez extras) Odnośnik do komentarza
peb88 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Wszystkie 4 kroki wykonałam Dziekuję bardzo za pomoc ))) W załączniku nowy plik OLT. Proszę o instrukcje czy to już jest koniec walki z Ukashem czy jeszcze coś powinnam zrobić? A tak a propos - planuję zmienić program antywirusowy - prosiłabym również o informację, który program mógłby Pan polecić? OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Przejdź do finalizacji tematu: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij przywracanie systemu: KLIK 3. Zaktualizuj system do Service Pack 2 oraz wymienione programy do najnowszych wersji: Windows Vista Home Basic Edition Service Pack 1 (Version = 6.0.6001) - Type = NTWorkstation Internet Explorer (Version = 7.0.6001.18000) "{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216031FF}" = Java 6 Update 31 "Mozilla Firefox 13.0.1 (x86 pl)" = Mozilla Firefox 13.0.1 (x86 pl) Szczegóły aktualizacyjne: KLIK 4. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. A tak a propos - planuję zmienić program antywirusowy - prosiłabym również o informację, który program mógłby Pan polecić? Avast, Avira, MSSE Odnośnik do komentarza
peb88 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc w pokonaniu wirusa - wszystko śmiga i jest OK! DZIĘKUJĘ !!! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi