pennywise Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Witam! Mnie też to dopadło. Odpaliłem Combofixa w trybie awaryjnym i dzięki temu teraz mogę pracować w trybie normalnym. Ale to chyba nie rozwiązuje problemu całkowicie, bo to dziadostwo dalej gdzieś siedzi w komputerze? Zlokalizowałem również na dysku część plików tego wirusa: C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\timjgedvjsiaume Poniżej logi z OTL. Proszę o instrukcję jak dla wyjątkowego laika, bowiem pierwszy raz używałem tego programu. Z góry dziękuję za pomoc. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\smserial.sys -- (smserial) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\DOCUME~1\TOMASZ\USTAWI~1\Temp\catchme.sys -- (catchme) :Files C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\timjgedvjsiaume :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 2. Przez Panel sterowania odinstaluj: YTD Toolbar v6.2 3. Uruchom AdwCleaner z opcji Delete 4. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL (bez extras) Odnośnik do komentarza
pennywise Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Zrobione, w załączeniu logi z OTL. OTL2.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Przejdź do finalizacji tematu: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij przywracanie systemu: KLIK 3. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
pennywise Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 WIelkie dzięki Landuss za fachową pomoc, gdyby nie Ty to musiałbym formatować. Pierwszy raz takie dziadostwo miałem na kompie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi