Justyn Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Witam. Mój komputer został zainfekowany przez wirus ukash. Korzystając z trybu awaryjnego sluzacego do przywracania uslug katalogowych (tylko ten działał) w msconfig wylaczylem wszystkie bootujace sie przy starcie programy, później uruchomiłem ostanią znana dobra konfiguracje i komputer działa, przeskanowalem go dostepnymi programami typu spy hunter natomiast niedzialaja mi programy i dalej jest cos nie tak. Zamieszczam logi z OTL. Z góry dziękuję za poświęcony czas. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 W logach nie widać żadnej infekcji. Z resztą skoro przywróciłeś system to nie mogło być inaczej. natomiast niedzialaja mi programy i dalej jest cos nie tak Jaki programy i co to znaczy "nie działają"? Odnośnik do komentarza
Justyn Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Nie działa cały pakiet office, programy Cadowskie typu inventor (jest ikona skrotu ale system twierdzi ze element docelowy zostal przeniesiony ) nie dziala rownierz Catia, reszta programow zdaje sie być w porządku. Nie mam pojecia czym to moze byc spowodowane. W każdym bądź razie dziękuje za zerknięcie w logi. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Wykonaj komendę sfc /scannow i za pomocą kolejnej komendy przefiltruj log do wystąpień znaczników [sR]: KLIK. Zaprezentuj wynikowy log. Temat przenoszę do działu Windows. Odnośnik do komentarza
Justyn Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 I wszystko wygląda na dobre, natomiast wydaje mi się balaganu narobil system vista którego zainstalowalem na bocznej partycji chcąc usunąć wirusa. Przekopiowalem z foldaru WINDOWS OLD pliki na partycje D (to partycja na której byly zainstalowane niedzialajacy programy) i juz wszysko jest w porzadku.Czy mogę tą viste zwyczjanie usunąć( jej folder)? W mscofig ustawilem zeby z automatu mi sie logowal Windows 7 przez co o niej zapomnialem. Dziękuje za pomoc. sfc.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Może uruchom po prostu systemowe oczyszczanie dysku i ten folder powinien zniknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi