Veron Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Witam, podczas próby zalogowania się do gierki (mmorpg Tibia) otrzymuję następujący komunikat: Cannot connect to a login server. (w załączniku przesyłam zrzut ekranu) Chciałbym się dowiedzieć jaka może być przyczyna takiego komunikatu ? Oczywiście mam dostęp do sieci internet, strony w przeglądarce ładują się bez problemowo. Dodam, że pracuje na systemie Windows XP Professional SP3 i nieposiadam uprawnień administratora. Możliwe, że jest coś zablokowane przez admina. Jeśli tak, to co mogłoby być zablokowane i jak to sprawdzić by sie upewnić, że to napewno to. Na komputerze osobistym ten problem niewystępuje. Dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Musisz mieć odblokowany port 7171 dla protokołów TCP/UDP. Podstawowe pytanie: czy wcześniej Tibia działała na tym komputerze, czy pierwszy raz zainstalowałeś klienta i dostałeś od razu taki komunikat? Na komputerze osobistym ten problem niewystępuje. Komputery są w tej samej sieci? Odnośnik do komentarza
Veron Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Komputery działają w różnych sieciach. Tibia została uruchomiona pierwszy raz na tym komputerze z pendriva poniewarz nie mam uprawnień do instalacji. Jak sprawdzić czy ten port jest odblokowany ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Pogadaj z adminem sieci. Odnośnik do komentarza
Veron Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Mówił, że porty są odblokowane dlatego pytam dalej by znaleźć przyczyne. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Mógł chociażby zablokować dostęp do serwerów Tibii. Daj raport z tego komputera: https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi