toffik Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Witam forumowiczów, to mój pierwszy post tutaj, niestety dotyczący problemu Od jakiś dwóch dni nie działa mi strona Facebook, mniej więcej od czasu kiedy zainstalowałem Comodo Internet Security. Jednak kiedy wyłączam wszystkie moduły jest dalej to samo, a wcześniej Facebook chodził wolno i nieraz miałem z nim problemy. Inne strony internetowe działają prawidłowo. Korzystam z Google Chrome, system to Windows 7 64 bit (oryginalny), ale problem na innych przeglądarkach również występuje. Facebook wczytuje się jakiś czas, po czym wyskakuje błąd lub raz na kilka razy uda mi się go włączyć, jednak kolejne podstrony już nie działają, wszystko bardzo wolno się wczytuje. Plik Hosts wygląda prawidłowo, czytałem, że to może mieć wpływ, a komputer czyściłem CCleanerem bez rezultatu. Wrzucam logi z OTL'a, zapewne jest trochę syfu: Extras.txt: http://www.wklej.org/id/798690/ OTL.txt: http://www.wklej.org/id/798692/ Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 To nie jest problem infekcyjny i już doszliśmy do tego gdzie leży problem. Start > w polu szukania wpisz cmd > z prawokliku uruchom jako Administrator i wklep: netsh int ip set interface 11 mtu=1492 Restart komputera i sprawdź efekty. Temat wędruje do Sieci. Odnośnik do komentarza
toffik Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Jak wpisuję w cmd podaną komendę, to pojawia się: "Nie można odnaleźć elementu". Cmd uruchomiłem jako administrator. Dzięki za pomoc i pozdrawiam Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Wpisz w wiersz poleceń netsh int ip show int i zrób screen. 11 to identyfikator interfejsu sieciowego, trzeba go najpierw sprawdzić (chociażby powyższą komendą). Odnośnik do komentarza
toffik Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Screen: http://zapodaj.net/images/82d60b6c79a29.jpg Dzięki za pomoc, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Najprostszy sposób to zmienić dns-y na google dns: 8.8.8.8 Odnośnik do komentarza
toffik Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Poczytałem trochę o MTU i wpisałem komendę w cmd: netsh int ip set interface 12 mtu=1492 i na razie działa dobrze Mam jeszcze pytanie: czy opłaca się zmienić DNSy na te od Googla? Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Najprostszy sposób to zmienić dns-y na google dns: 8.8.8.8 To nic nie da. Sprawdzane na kilku ostatnich tematach na forum. Mam jeszcze pytanie: czy opłaca się zmienić DNSy na te od Googla? Masz teraz ustawione pl-waw4a-dns03.chello.pl i pl-waw4a-dns04.chello.pl, których - prawdę powiedziawszy - nie za bardzo lubię (kilka razy miałem problem z długim czasem propagacji domeny właśnie na DNS-ach Chello), ale dla użytkownika końcowego raczej nie sprawiają problemów. Moim zdaniem możesz zostawić. Odnośnik do komentarza
toffik Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Bardzo dziękuję, temat można zamknąć Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi