Plati Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Witam. Od kilku dni przy próbie aktualizacji Windows Update pojawia się błąd 80073712. Błąd pojawia się przy próbie - Zbiorcza aktualizacja zabezpieczeń programu Internet Explorer 9 dla systemu Windows 7 x64 (KB 2719177) - 24,7 MB. Wszystkie inne aktualizacje zainstalowały się poprawnie, komputer i system też poprawnie działają. Odnośnik do komentarza
Plati Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Błąd nadal nie ustępuje. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Plati, a nie mozna dać jakowyś raportów? http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows7/Windows-Update-error-80073712 Odnośnik do komentarza
Plati Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Nie mam niestety płyty z Windows 7. Mam tylko płytę Recovery, która używana jest w razie formata. Co do raportów - inne aktualizacje z Windows Update się aktualizują, tylko jest problem z tą jedną, dotyczącą IE9. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Mam tylko płytę Recovery, która używana jest w razie formata. To jest to samo. Ale mnie chodzilo a Narzedzie do analizy gotowości aktualizacji systemu. Na stronie którą podałem jest odnośnik do tego. Myślałem że załapiesz Jak wejdziesz w Windows Update > Wyświetl historię aktualizacji znajdź tę od IE > PPM na aktualizację KB 2719177 > Kopiuj szczegóły Otworz notatnik i zapisz co tam słychać. Przedstaw raporcik. Swoja drogą mozesz zrobic z wiersza poleceń komendę sfc /scannow Po ukończeniu jeśli komunikat potwierdzi naprawe plików systemowych przefiltruj w CMD log komendą findstr /c:"[sR]" %windir%\logs\cbs\cbs.log >sfc.txt & start notepad sfc.txt Odnośnik do komentarza
Plati Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 sfc /scannow - Funkcja Ochrona zasobów Windows nie znalazla naruszen integralności. Jak wejdziesz w Windows Update > Wyświetl historię aktualizacji znajdź tę od IE > PPM na aktualizację KB 2719177 > Kopiuj szczegóły Zbiorcza aktualizacja zabezpieczeń programu Internet Explorer 9 dla systemu Windows 7 x64 (KB2719177) Data instalacji: 2012-08-13 23:57 Stan instalacji: Niepowodzenie Szczegóły błędu: Kod 80073712 Typ aktualizacji: Ważna Stwierdzono występowanie problemów dotyczących zabezpieczeń, które mogą umożliwić osobie atakującej uzyskanie dostępu do komputera z programem Microsoft Internet Explorer i przejęcie nad nim kontroli. Użytkownik może ochronić swój system, instalując tę aktualizację z firmy Microsoft. Po zainstalowaniu tego elementu może być konieczne ponowne uruchomienie komputera. Narzedzie do analizy gotowości aktualizacji systemu wykonało operację z powodzeniem, jednak nadal nie mogę dokonać aktualizacji. Tej jednej Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Od wczoraj, jak w każdy drugi wtorek miesiąca jest nowy zbór poprawek dla Windowsów, w tym "zbiorcza aktualizacja zabezpieczeń programu Internet Explorer 9 dla systemu Windows 7 x64 (KB2722913)". Aktualizacje pobrały się automatycznie? Konkretnie KB2722913 masz tutaj: http://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=30575 i w razie co próbuj instalacji ręcznej. Zbiorcza aktualizacja winna kumulować poprzednią (chyba?)... Odnośnik do komentarza
Plati Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Dopiero dziś się samo zaktualizowało, i ta aktualizacja też. Temat można zamknąć Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi