ziomus1233454 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Siemka mam problem z tym tunerem a dokladniej z obrazem : obraz śnieży jak głupi ;/ dźwięk ok próbowałem kabel nowy , dostajać itp i nic dalej to samo.. na kablu nowym ciutke lepiej ;/ Screen: http://img689.imageshack.us/i/image08161537tv78.jpg/ tak jest na programie Winfast PVR i winfast PVR2 częstochliwości są napewno ok ( na kartce mam zapisane all i te dałem w karcie.. ) już nie wiem co robić... jedne kanały średnie inne kiepskie a niektore bardzo słabe ;/ nie wiem co robić inny program czy co? na tv kanaly wyglądały wmiare ok.. a to może dlatego też ze slaby sygnał ?? mam kablówkę ostrowski zielona gora.. Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Wejdź w ustawienia programu, wybierz konkretną stację/program i tam popróbuj zmieniać ręcznie częstotliwość. Nie sugeruj się ustawieniami automatycznymi, albo tymi spisanymi z TV. Kliknij w pole Frequency i tam powinien się pojawić jakiś nawigator. Albo spróbuj klawiszami skrótu, chyba CTRL+'-', CTRL+'+' (control szary plus, control szary minus). Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 mam ręcznie wpisane! a kartke to dostałem od ostrowskiego (kablówki) więc ona napewno dobra fale ręcznie próbowałem ale one są takie same jak na kartce.. więc co z tym zrobić ...? możliwe że kablówka daje zbyt słaby sygnał? Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zobacz czy masz ustawienia TV i Video >> TV Source. Tu jest możliwość zmiany źródła sygnału. Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 tak jest mozliwosc Antena oraz Cabel ja próbowałem i na tym i na tym.. jakość ta sama Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 możliwe że kablówka daje zbyt słaby sygnał? Watpię, ale możesz to sprawdzić. Zrób test z np. magnetowidem, itp - jak w tym temacie http://www.frazpc.pl/b/205214 Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 - podlaczyc magnetowid do wejscia antenowego_ aby wykluczyc jego uszkodzenie; skąd mam takie coś wziąć ?? bo chyba takiego czegoś nie mam... a z tym sygnalem nie wiem bo to od kablowski a ja na parterze mieszkam .. więc z dachu idzie kabel więc to chyba sygnał... a magnetowid to skąd mam wziąć ? Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 a magnetowid to skąd mam wziąć ? Ale dajesz Nie wiem, ukradnij z muzeum?! Na poważnie - to nie musi być magnetowid. Tu chodzi o to, by sprawdzić czy jak podasz sygnał z zewnętrznego urządzenia będzie obraz taki sam/lepszy. więc z dachu idzie kabel więc to chyba sygnał... Z dachu? Co to za kablówka, idzie przez jakieś rozgałęźniki,etc? Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 hmm chyba nic nie mam aby sprawdzic.. ;/ na starym telewizorze byl obraz troche lepszy.. zresztą chyba coś pokręciłem .. a czy przez jakieś rozgałęźniki idzie czy coś to nie wiem w domu mam jedynie 3 gniazdka i tyle.. a do innego gniazdka nie mam jak sprawdzić bo z kompem itp się przenosić to ciężko.. bynajmniej na cały blok jest kablówka więc nie wiem do końca ... ale chyba z góry idzie.. a zresztą w dziedzinie tego typu nie znam się niestety zbytnio ;/ może jakiś wzmacniacz kupić ( jak istnieje ;d ) no nic poprostu nie wiem co z tym zrobic.. Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 A jak podłaczysz TV, to obraz jest na nim ok? a do innego gniazdka nie mam jak sprawdzić bo z kompem itp się przenosić to ciężko.. Wiesz, z takim podejściem...samo nic się nie zrobi. Jak widzisz w tamtym temacie był problem z gniazdem na karcie, może też być np. problem z wtyczką, a kto wie może i własnie z jednym z gniazd. Także trzeba trochę spraw niestety sprawdzić. Można też kartę sprawdzic u kogoś innego. Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 obraz lepszy tak zależy jaki kanał na tv polsat miałem dobry a na tunerze kiepski inne kanały podobnie jak na tv chodza .. jedynie tv TRWAM skacze ale tego i tak nie oglądam ;p a no akurat w srode jade z kompem z jedno miejsce i tam jest inna kablowka itp więc może tam sprawdze.. jak tam bedzie obraz dobry no to winna jest u mnie kablowka albo gniazdko.. dobra może jutro rano coś pokombinuje i sprawdze w innym gniazdku.. a jak na karcie tv to nie wiele zrobie bo kupilem jakiś leżak magazynowy z allegro ( NOWY) więc żadnej gwarancji nie mam Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 fale ręcznie próbowałem ale one są takie same jak na kartce.. Chcesz powiedzieć, że klikając CTRL+'+'/CTRL+'-' nic się nie dzieje? Wg manuala programu PRV2, którego wcześniej linkowałeś, takie dostrajanie kanałów powinno działać tylko w telewizji analogowej. Spotkałem się z przypadkami, że po zmianie kraju na 'China' i zeskanowaniu programów ich dostrojenie dawało pożądane rezultaty. Spróbuj ewentualnie w ustawieniach telewizji analogowej zmienić opcję 'Renderer' (renderowanie?) na 'VMR 9' (domyślną jest Overlay Mixer). Możesz też spróbować włączyć 'Hardware Accelerator' (wspomaganie sprzętowe). Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 spoko zaraz pokombinuje ;P chodzi mi o to że fale w programie są takie same jak mam zapisane na kartce od kablowki.. nic z tego ! ALE PRZED CHWILA podlaczylem w innym pokoju i obraz był duuuuużo lepszy więc kurde gniazdko od kablówki mam zepsute ! ;/ bo skoro w 2 pokoju jest inne gniazdko i tam obraz dobry to... no nic najwyzej zadzwonie do dostawcy kablowki aby naprawili ... kabel chyba to nie jest bo sprawdzilem moj kabel w 2 pokoju na tv i tam obraz ok a na 2 kablu obraz lekko lepszy ( w tym pokoju gdzie komp i karta tv ) ale skoro w 2 pokoju na tym dobrym kablu itp jest dobry obraz na karcie .. to chyba gniazdko .. ? Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Może jednak wezwij fachmanów i pokaż im o co chodzi? Ja Cię rozumiem tak, że jedno może się nakładać na drugie tj. długość kabla i jego wykonanie (końcówki) a gniazdko swoją drogą... Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 raczej nie bo na innym kablu nie wiele lepiej jest więc to nie to... ale jak ten kabel podpiełem do innego gniazdka to był obraz lepszy.. więc ? Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 (edytowane) ziomus123..., może wyda się głupie, ale sprawdź do którego ,,oczka" w gnieździe wkręcasz przewód antenowy! Radio\telewizja. Czy przewód idący do gniazda jest dobrze osadzony (sprawdź te cieniutkie druciki), zobacz czy gniazdo nie dotyka metalowych elementów (rurka grzejnika, nóżka biurka na komputer) Edytowane 16 Lutego 2011 przez picasso 16.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi