Sarastro Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Witam, mam spory problem z windows update. Ciągle wyszukuje mi aktualizacje, a gdy chcę je zainstalować nigdy się to nie udaje i wyskakuje mi błąd "Błąd 80070002 " lub "643" Zastosowałem się do porad na stronie microsoftu http://windows.micro...-error-80070002, niestety tak jak się spodziewałem pomoc od microsoftu nigdy nie działa(przynajmniej mi) Usunąłem tymczasowe pliki aktualizacji - nic nie pomogło. Użyłem narzędzia do naprawy tego błędu. "Operacja zakończona pomyślnie" według programu, ale według mnie nie. Z 25 aktualizacji do zainstalowania, zrobiło się 28, których nadal nie mogę zainstalować. Byłbym wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Daj loga z programu farbar service scanner: http://download.bleepingcomputer.com/dl/88f6698b0dbdd3b7ee8b46d912b84b66/50103e33/windows/security/security-utilities/f/farbar-service-scanner/FSS.exe wszystkie kratki mają byc zaznaczone No i logi z otl też by się przydały. Odnośnik do komentarza
Sarastro Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Już dodaję: Edit: Teraz doszedł mi błąd 80073712. Przeczytałem na stronie microsoftu co w takim wypadku należy zrobić, jednak w moim laptopie nie mam pod ręką ciągle płyty w windowsem bo została w domu, a ja pracuję zagranicą. Jest jakaś metoda, żeby to naprawić bez płyty? FSS.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Logi z OTL są tu: KLIK. Odcinam nadwyżkę. Ciągle wyszukuje mi aktualizacje, a gdy chcę je zainstalować nigdy się to nie udaje i wyskakuje mi błąd "Błąd 80070002 " lub "643" (...) Teraz doszedł mi błąd 80073712. 1. Uruchom "Narzędzie analizy gotowości aktualizacji systemu": KLIK. Przedstaw wynikowy checksur.log. 2. Zwwryfikuj poprawność plików systemowych za pomocą komendy sfc /scannow. Jeśli zwrot pozytywny (naruszenia), za pomocą kolejnej komendy przefiltruj log do wystąpień znaczników [sR]: KLIK. . Odnośnik do komentarza
Sarastro Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Ten skan z polecanie scf/scannow zatrzymał się na ok. 60%. Jakiś tam log powstał więc go załączam CheckSUR.txt sfc.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Wyniki SFC = bieda. Masa wyników z "file missing" relatywnych do sterowników. Wyniki checksur = bieda. 390 uszkodzeń i żadne nie zostało naprawione, a sekcja CSI Payload File Missing także zgłasza masowo zastrzeżenia do INF sterowników. To wszystko wygląda na to co sugerowałam w Twoim temacie z infekcją, że inwazyjnie grzebano tym dziadostwem Sunrise Seven: - Sunrise Seven: widzę zainstalowany i przestarzegam przez użyciem opcji czyszczenia ...\DriverStore\FileRepository. To błąd, że aplikacja to udostępnia. Wyczyszczenie repozytorium sterowników ma duże skutki uboczne, takie jak błędy Windows Update i niemożność instalacji sterowników nowo podpinanych urządzeń. Tego sunrise 7 nie ruszałem. Kiedyś mi to kolega zainstalował bo on mi wgrywał system. Nawet nie wiedziałem, że coś takiego mam:) Moim zdaniem ten system się kwalifikuje do Reperacji nakładkowej od ręki (a nawet lepiej = postawić na czysto bez przebitek plików na takim lewym podkładzie) a nie dziergania ręcznie (to wygląda na jakąś bardzo grubą i nieopłacalną robotę, która nie musi nawet mieć pozytywnego finału). Przeczytałem na stronie microsoftu co w takim wypadku należy zrobić, jednak w moim laptopie nie mam pod ręką ciągle płyty w windowsem bo została w domu, a ja pracuję zagranicą. Jest jakaś metoda, żeby to naprawić bez płyty? Czyli płyta jest, tylko należy się do niej dorwać. . Odnośnik do komentarza
Sarastro Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 No nic, dziękuję za pomoc w takim razie Chyba faktycznie trzeba będzie się do tego zabrać i naprawić wszystko Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi