cranberry Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Witam! Moje doświadczenie w branży informatycznej nie jest duże, więc zwaracam się z prośbą o rozwiązanie problemu, z którym sama nie daję sobie rady. Mianowicie chodzi o program Live Security Platinum, który zablokował dostęp do wszystkich programów na jednym z kont na moim komputerze. W innych tematach na forum znalazłam informacje, że potrzebny będzie OTL. Pobrałam go i zrobiłam skan na koncie, które jest sprawne, ponieważ nie dało się go uruchomić na tym "zainfekowanym". Raporty w załączniku. Proszę o pomoc. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 (edytowane) Pobrałam go i zrobiłam skan na koncie, które jest sprawne, ponieważ nie dało się go uruchomić na tym "zainfekowanym". Konta mają różne rejestry i foldery, co wybitnie zmienia zawartość logów. Logi są z nie tego konta co należy, i to oznacza, że nie widać połowy składników infekcji. Tylko ogólny folder infekcji widzialny, ale nie wpisy w rejestrze i inne związane z kontem ścieżki. Wstępnie mogę usunąć tylko to co widać i nic poza tym. Logi z OTL dało się zrobić na zainfekowanym koncie = z poziomu Trybu awaryjnego. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\6F638BB30001068C0046253F4A174311 C:\Program Files\mozilla firefox\searchplugins\babylon.xml C:\Program Files\mozilla firefox\searchplugins\fcmdSrch.xml :OTL IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = "http://start.facemoods.com/?a=ddrnw&s={searchTerms}&f=4" O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {3041D03E-FD4B-44E0-B742-2D9B88305F98} - No CLSID value found. DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- D:\Program Files\UltraStar Deluxe\zlportio.sys -- (zlportio) :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany i otworzy się log z wynikami usuwania. 2. Zrób nowe logi OTL z opcji Skanuj z właściwego konta. Dołącz log z usuwania OTL z punktu 1. . Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez picasso 27.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi