Budyn Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Witam mam problrm co wiele osób ostatnio i nie wiem jak sobie poradzic. Zablokowal mi jakis trojan laptopa z rzekomego powodu zlamania prawa polskiego itp... log.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 (edytowane) Proszę przeczytać zasady działu jakie logi się tu dostarcza: KLIK. I na temat używania ComboFix w ciemno: KLIK. Uruchomiłeś go niepotrzebnie. Skoro już w Twoich rękach, wstępnie zostanie użyty do usuwania ręcznego. 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: Folder:: c:\users\A\AppData\Local\Microsoft\Windows\355 c:\users\A\AppData\Roaming\hellomoto Registry:: [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] "TimeDateMUICallback"=- [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" Plik zapisz pod nazwą CFScript.txt. Przeciągnij go i upuść na ikonę ComboFixa. Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. 2. System zostanie odblokowany i przejdź do normalnej deinstalacji adware via Panel sterowania: Ask Toolbar, Ashampoo_PO Toolbar, SweetIM / Sweetpacks, Winamp Toolbar. 3. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Delete. Z tego działania powstanie log na dysku C. 4. Zrób obowiązkowe tu logi z OTL. Dołącz log z usuwania ComboFix z punktu 1 oraz AdwCleaner z punktu 3. Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez picasso 27.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi