worms Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Witam, mam problem z wirusem Ukash. Otóż nie mam pojęcia skąd się on u mnie wziął. Ale najpierw chyba dostał się na notebooka a potem na desktopa przez pendrive. W każdym bądź razie na desktopie szybko sobie z nim poradziłem (komunikat z FBI). Jednak na notebooku zanic nie mogę go usunać (komunikat o Policji). Szukałem porad na wielu forach, ale nie znalazłem nic pomocnego. Męcze się z tym już 3 dzień. A więc tak: System - nie działa Explorer - nie działa Menedżer zadań - nie działa Tryb awaryjny - nie działa Tryb awaryjny z obsługą wiersza poleceń - nie działa Generator kodów ukash - nie działa Odpięcie internetu + generator - nie działa Live CD OLTPE - nie znajduje nic (ani systemu ani dysku) Live CD Kaspersky Rescue - nie znajduje nic Live CD Windows Defender - nie znajduje nic Live CD Mini Pe - nie widzi dysku Live CD Tails - nie widzi dysku Live CD Debian - nie widzi dysku Live CD Ubuntu - nie widzi dysku Oryginalna płyta z Windows 7 - nie widzi zainstalowanego systemu Wyciągnięcie dysku z notebooka i podłączenie do PC - widzi partycję jako uszkodzoną i chce ją formatować. Jak widać próbowałem już prawie wszystkiego. Zależy mi tylko na tym, żeby odzyskać dane z partycji systemowej. Ma ktoś jakiś pomysł ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 (edytowane) mam problem z wirusem Ukash. Otóż nie mam pojęcia skąd się on u mnie wziął. Ale najpierw chyba dostał się na notebooka a potem na desktopa przez pendrive. Pendrive nie jest nośnikiem tej infekcji. Infekcja ta wchodzi przez klik w URL, przykłady: KLIK. Jednak na notebooku zanic nie mogę go usunać (komunikat o Policji). Czyli komunikat jest podczas startu i nic więcej? Tzn. nie ma objawów zbieżnych z tym (?): Oryginalna płyta z Windows 7 - nie widzi zainstalowanego systemuWyciągnięcie dysku z notebooka i podłączenie do PC - widzi partycję jako uszkodzoną i chce ją formatować. Jeśli system startuje normalnie i jest tylko komunikat o policji, to spróbuj na ekranie logowania szybko wywołać ALT+CTRL+DEL i zabić explorer.exe, następnie z menu Plik > Nowe zadanie ponownie go uruchomić. Być może to da dostęp do systemu w celu zrobienia logów z OTL. . Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez picasso 27.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi