lutorx Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Witam jako kolejny (nie)szczęśliwy posiadacz wirusa. W trybie awaryjnym powyłączałem w msconfig. W załączeniu przesyłam raporty. Bardzo proszę o skrypt, żebym mógł zasnąć spokojnie;) pozdrawiam! avira znalazła jakieś zainfekowane pliki, ale na nic się to zdało. W konfiguracji systemu zlokalizowałem element startowy, przez który wyskakuje komunikat ukash - jest to plik UIAutomationCore, póki co wyłączyłem go. Proszę o pomoc... Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 W konfiguracji systemu zlokalizowałem element startowy, przez który wyskakuje komunikat ukash - jest to plik UIAutomationCore, póki co wyłączyłem go. W OTL tego nie widać, gdyż OTL domyślnie nie skanuje msconfig. Poproszę o skan dodatkowy. Uruchom SystemLook i w oknie wklej: :reg HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig /s Klik w Look. Przedstaw raport wynikowy. . Odnośnik do komentarza
lutorx Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Raport wynikowy: SystemLook 30.07.11 by jpshortstuff Log created at 16:48 on 25/07/2012 by Piotrek Administrator - Elevation successful ========== reg ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig] (No values found) [HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\services] (No values found) [HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupfolder] (No values found) [HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupreg] "key"="SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" "item"="" "hkey"="HKCU" "command"="" "inimapping"="0" [HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupreg\UIAutomationCore] "key"="SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" "item"="UIAutomationCore" "hkey"="HKLM" "command"="C:\Documents and Settings\Piotrek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\3947\UIAutomationCore.exe" "inimapping"="0" [HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\state] "system.ini"= 0x0000000000 (0) "win.ini"= 0x0000000000 (0) "bootini"= 0x0000000000 (0) "services"= 0x0000000000 (0) "startup"= 0x0000000002 (2) -= EOF =- Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Documents and Settings\Piotrek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\3947 C:\Documents and Settings\Piotrek\Dane aplikacji\hellomoto C:\Documents and Settings\Piotrek\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\73nup1ou.default\searchplugins\startsear.xml C:\Program Files\mozilla firefox\searchplugins\fast.png C:\Program Files\mozilla firefox\searchplugins\zwangi119.xml C:\Program Files\mozilla firefox\searchplugins\zwangi125.xml :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\Msconfig\Startupreg\UIAutomationCore] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Code Store Database\Distribution Units\Microsoft XML Parser for Java] :OTL FF - prefs.js..browser.search.defaultengine: "Web Search" FF - prefs.js..browser.search.defaultenginename: "Web Search" FF - prefs.js..browser.search.defaultthis.engineName: "Fast Browser Search" FF - prefs.js..browser.search.order.1: "Web Search" FF - prefs.js..extensions.enabledItems: vshare@toolbar:1.0.0 IE - HKLM\..\SearchScopes\{DECA3892-BA8F-44b8-A993-A466AD694AE4}: "URL" = "http://startsear.ch/?aff=1&src=sp&cf=0470044c-0648-11e1-bd27-00196691d739&q={searchTerms}" IE - HKCU\..\SearchScopes\{19F2B849-4ADE-4d4b-85F9-C31C643DBDE9}: "URL" = "http://www.fastbrowsersearch.com/results/results.aspx?q={searchTerms}&c=web&s=DSP&v=19&tid={9001FEE4-1F06-4447-93BE-1B52F5C7E5F0}" O16 - DPF: {CAFEEFAC-0016-0000-0020-ABCDEFFEDCBA} "http://java.sun.com/update/1.6.0/jinstall-1_6_0_20-windows-i586.cab" (Reg Error: Key error.) DRV - File not found [Kernel | Auto | Stopped] -- System32\drivers\aspi32.sys -- (Aspi32) :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany i otworzy się log z wynikami usuwania. 2. Przeprowadź deinstalacje adware / staroci / zbędników: - Przez Panel sterowania odinstaluj adware FoxTab FLV Player, vShare.tv plugin 1.3 (tak, wtyczka jest nośnikiem), przestarzałe aplikacje Skaner on-line mks_vir i Vtune 6.7 oraz McAfee Security Scan Plus (wątpię w celową instalację, prawdopodobnie przemyt jako sponsor Adobe). - Otwórz Firefox i w Dodatkach odmontuj adware Zwangi. 3. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Delete. Z tego działania powstanie log na dysku C. 4. Wygeneruj nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log z usuwania OTL z punktu 1 oraz AdwCleaner z punktu 3. . Odnośnik do komentarza
lutorx Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 jest już ok, dzięki! Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Ale tu nie koniec czyszczenia. Teraz dostarczasz dane: 4. Wygeneruj nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log z usuwania OTL z punktu 1 oraz AdwCleaner z punktu 3. Odnośnik do komentarza
lutorx Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Dorwał mnie kolejny trojan Live Security Platinum, próbowałem go usunąć metodą z youtube, ale po ponownym uruchomieniu wraca z powrotem. Skanowałem Hitmanem,kasperskim itp Wrzucam nowy OTL (extras nie wyskoczył) Proszę o pomoc. pozdrawiam:) edit: udało mi się z nim w miarę uporać, tak, że już nie wyskakuje po restarcie kompa. Mimo wszystko prosiłbym o zajrzenie do OTL czy wszystko jest ok. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Jest dobrze i nie ma tutaj co robić, finalizacja: Przejdź do finalizacji tematu: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL oraz usuń ten folder z dysku: C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\6C82D1081A93143EE2942E9881CB3EF3 2. Opróżnij przywracanie systemu: KLIK 3. Zaktualizuj Jave i Adobe Reader do najnowszych wersji. Szczegóły aktualizacyjne: KLIK 4. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
lutorx Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 super, dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi