r3crac Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Cześć. Mój problem polega na tym, że wchodząc (a właściwie logując się) na strony gmail, youtube, blogger (usługi google) dostaję komunikat od firefoxa: To połączenie jest niezaufane Program Firefox został poproszony o nawiązanie bezpiecznego połączenia z serwerem accounts.google.com, ale nie można potwierdzić bezpieczeństwa tego połączenia. accounts.google.com używa nieprawidłowego certyfikatu bezpieczeństwa. Certyfikat nie jest zaufany, ponieważ nie dostarczono łańcucha wystawców. (Kod błędu: sec_error_unknown_issuer) Wszystko działa normalnie, pobieram pliki z maksymalną prędkością. Trochę długo system się włącza. Mam Windows 7 32 bity. Skanowałem programem Microsoft Security Essentials - nic nie wykryło. Zmieniałem datę na prawdziwą (z prawdziwej ) używając Ustawień czasu z Internetu: Nie pomogło! Jeżeli korzystam z Chrome, to wszystko działa . Chcę to naprawić bez reinstalacji Firefoxa. Logi są w załącznikach (GMER wykrył rootkita). Odnośnik do komentarza
r3crac Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Sam naprawiłem problem. Należy wejść w Opcje -> Zaawansowane -> Sieć -> Połączenie, Ustawienia -> Zaznaczyć "Bez serwera proxy" U mnie zadziałało. Dlaczego? Nie wiem. Pewnie mam coś z serwerami DNS. Zmienię na OpenDNS i powinno być OK. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi