qbek50 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Witam. Mam problem gdyż co jakiś czas pojawia mi się komunikat, że nastąpił problem z aplikacją update.tmp. Nie wiem czy to ma związek z błędem oprogramowania jakiegoś czy to jakiś syf. W raziez W mogę wrzucić logi tylko najpierw chciałbym się dowiedzieć co to. Za pomoc z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Logów nie podałeś, to jak można precyzyjnie się dowiedzieć co masz w systemie? Na razie zgadywanie: ten plik to prawdopodobnie proces od starego Gadu. Odnośnik do komentarza
qbek50 Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 załączam logi Z gmera nie zalaczylem bo pisze komunikat "Błąd Nie masz uprawnień do wysyłania tego typu plików" OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 I owszem, w systemie stare Gadu-Gadu 7.6, czyli proces powinien pochodzić od niego. Co można z tym zrobić: 1. Obejście doraźne na sam błąd, czyli manipulacja w folderze Gadu i wywalenie plików update* / podmiana ich pustymi falsyfikatami (np. zrobionymi w Notatniku). 2. Lepsze rozwiązanie to wymiana komunikatora na nowszą sprawniejszą alternatywę z obsługą sieci Gadu. GG7 to trup, bardzo niski poziom bezpieczeństwa (brak szyfrowania połączeń = możliwość podsłuchu) oraz nikła zgodność z własną siecią. W artykule Darmowe komunikatory są opisane alternatywy: WTW, Kadu, Miranda, AQQ. Pogrubiony jest polecany. Lepsza obsługa sieci Gadu niż stare GG7, zero reklam, portable, lekki, rozszerzalność przez wtyczki, modyfikacja wyglądu. Z gmera nie zalaczylem bo pisze komunikat "Błąd Nie masz uprawnień do wysyłania tego typu plików" Tak długo na forum, a Pomoc nie przeczytana? Tam jest wyjaśnione, że załączniki akceptują tylko rozszerzenie *.TXT, a Ty próbujesz dołączać *.LOG. Wystarczy zmienić nazwę pliku. Zresztą w instrukcji GMER jest mowa o użyciu Kopiuj i zapisie ręcznym do Notatnika a nie bezpośrednim zapisie loga (to ma cel), nie byłoby problemu rozszerzenia. PS. I drobny skrypt kosmetyczny na odpadki. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\nlndis.sys -- (NLNdisPT) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\nlndis.sys -- (NLNdisMP) O16 - DPF: {31435657-9980-0010-8000-00AA00389B71} "http://download.microsoft.com/download/e/2/f/e2fcec4b-6c8b-48b7-adab-ab9c403a978f/wvc1dmo.cab" (Reg Error: Key error.) Klik w Wykonaj skrypt. Po tym zastosuj Sprzątanie w OTL. . Odnośnik do komentarza
qbek50 Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Zrobione, nie mam AV wiec myślalem że to jakiś syf. Dzięki za sprawdzenie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi