RobertM15 Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Witam, Windows 7 Profesional 64 bity nie jest w stanie połączyć się z siecią lokalną, ani bezprzewodowo, ani też za pomocą kabla! Przez Wi-Fi wygląda to tak, jakby się łączył, hasło zostało prawidłowo przyjmowane, ale nie pobierał adresu z DHCP, w efekcie tego zostaje komunikat "ograniczony dostęp". Po kablu też nie pobiera adresu z DHCP. Zauważyłem dodatkowo iż zapora systemowa "nie używa zalecanych ustawień", a po kliknięciu "Użyj ustawień zalecanych", błąd: Zapora nie może zmienić niektórych ustawień, Kod błędu: 0x8007042c. Z wcześniejszych tematów na forum wynika że może to być infekcja ZeroAccess. Dodatkowo załączam od razu skan z SysteLook_x64. Proszę o pomoc. Odkryłem samodzielnie przez skanowanie Farbar Service Scanner iż klient DHCP nie działa. Przy próbie uruchomienia przez Panel Sterowania -> Usługi: "Błąd 5: Odmowa dostępu"? W dzienniku systemu oprócz usługi DHCP wywalającej błędy równiesz błędy lub niemożność uruchomienia raportuje jeszcze: - Usługa listy sieci, ( zależy od usługi Rozpoznawanie lokalizacji w sieci, której nie można uruchomić z powodu następującego błędu: Operacja zakończona pomyślnie!?) - Usługa Rozpoznawania lokalizacji w sieci - specyficzny błąd %%-1073741288 - Usługa Podstawowy aparat filtrowania - Odmowa dostępu - Usługa Zapora Windows zależy od Podstawowy aparat filtrowania, której nie można uruchomić, Odmowa dostępu. Jakoś słabo widzę samodzielną możliwość naprawy. Dlatego jeszcze raz proszę o pomoc! OTL.Txt Extras.Txt SystemLook.txt FSS.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Temat przenoszę do działu Windows 7. Brak oznak infekcji. ZeroAccess byłby wręcz przyjemnością, a naprawa relatywnie szybka, to niestety nie jest tej kategorii: Odkryłem samodzielnie przez skanowanie Farbar Service Scanner iż klient DHCP nie działa.Przy próbie uruchomienia przez Panel Sterowania -> Usługi: "Błąd 5: Odmowa dostępu"? W dzienniku systemu oprócz usługi DHCP wywalającej błędy równiesz błędy lub niemożność uruchomienia raportuje jeszcze: - Usługa listy sieci, ( zależy od usługi Rozpoznawanie lokalizacji w sieci, której nie można uruchomić z powodu następującego błędu: Operacja zakończona pomyślnie!?) - Usługa Rozpoznawania lokalizacji w sieci - specyficzny błąd %%-1073741288 - Usługa Podstawowy aparat filtrowania - Odmowa dostępu - Usługa Zapora Windows zależy od Podstawowy aparat filtrowania, której nie można uruchomić, Odmowa dostępu. Obawiam się, że to jest ten przypadek: KLIK. Czyli wyresetowana cała gałąź SYSTEM, wszystkie uprawnienia skopane. Naprawa uprawnień tak wielkiej usterki to dla mnie równie wielka robota i nie jestem w stanie tego zrobić teraz. Wstępnie wytwórz kopię rejestru via RegBack i doślij plik SYSTEM. Może dziś w nocy uda mi się zrobić plik resetujący do SetACL. Nic nie obiecuję na pewno. . Odnośnik do komentarza
RobertM15 Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 W Tobie cała nadzieja, inaczej zostanie mi tylko recovery partycji systemowej. Z góry bardzo Ci dziękuję! EDIT: Coś wcześniej pokręciłem z plikami, teraz są prawidłowe: Poniżej pliki: http://przeklej.net/...regbak.rar.html system.rar A tak na marginesie może łatwiej będzie jednak zrobić reinstalkę Windowsów, niż tak wielką naprawę rejestru? EDIT2: Jednak zdecydowałęm się na reinstalację: do przeniesienia jest relatywnie mało danych, a czas nagli. Jeszcze raz dziękuję @picasso za poświęcony czas i zaangażowanie. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi