nashino Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Witam, Od jakiegoś czasu pojawiają mi sie bluescreeny, robiłem "formata" tj z płytki recovery i wszystko ładnie śmigało przez 3-5 dni i problem znowu sie pojawił, nie mam bladego pojęcia co powoduje owe zachownie mojego laptopa, dlatego też zwracam sie do Was o pomoc w zdiagnozowaniu przyczyny. Poniżej znajduje się zawartość folderu Minidump, która mam nadzieję pomoże zdiagnozować problem. Minidump.zip Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Pamiec RAM - test memtestem kilka godzin (znajdziesz info w dziale hardware). Jesli masz dwie kosci to kazdej oddzielnie. Podpiete dodatkowe urzadzenie np. kamerka + wadliwe stery do niej + kilka innych przyczyn. http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff560209(v=vs.85).aspx http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ff559023%28VS.85%29.aspx Odnośnik do komentarza
nashino Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Po wykonaniu tych testów mam je w jakiś sposób przedstawić tutaj? Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Nie. Jesli program znajdzie blad bedziesz to widzial natychmiast na czerwono. To bedzie znaczylo, ze RAM jest uszkodzony lub zle konfigurowany przez Chipset. Odnośnik do komentarza
nashino Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Pisze z telefonu wiec sorki za bledy, Wiec sprawa wyglada tak: Po pierwszym uruchomieniu memtest po ok 3minutach laptop sie wylaczyl, Po drugim uruchomieniu pojawil sie tak jak wspomniales czerwony prostokat z bledami po czym lapto wylaczyl sie test trwal podobnie jak poprzedni ok 3 minut. Teraz jestem w trakcie trzeciego testu ktory o dziwo trwa juz godzine. I pojawil sie napis: pass complete, no errors , press esc to exit. Wiesz moze co taki rozwoj zdarzen moze znaczyc i co dalej mam robic, czekac jeszcze czy wylaczyc test? Odnośnik do komentarza
nashino Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Poczekalem troche i 3 test tez zakonczyl sie failem, czy to znaczy ze kosci do wymiany? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Tak być może ale również powodem może być zabrudzony slot (poprzedni post raczej to sugeruje - działa - nie działa). Do przeczyszczenia i ponownego montażu + ponowny memtest. Odnośnik do komentarza
nashino Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Już się robi, przeczyściłem co mogłem bo nie za bardzo wiem jak ;s Tj wyciągnąłem obie kości "przedmuchałem" i już uruchamiam test, powiedz mi ile czasu muszę testowac tym memtestem by byc pewnym ze ram dziala albo tez nie Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Post nr.2 - kazda kosc testujesz oddzielnie i w kazdym slocie po kolei. Daj tez scrin z HWinfo - System Summary- na kazdej kosci po kolei. Testujesz je do pierwszego bledu lub kilka godzin (6-8 co najmniej). Odnośnik do komentarza
nashino Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Odświerzam, mimo to że pozbyłem sie problem z bluescreenami pojawił się inny problem, bardziej niepokojący jak dla takiego laika jak ja. Tj gdy przegladam internet wszystko jest ok, ale gdy włączę już bardziej wymagającą aplikację jak photoshop czy też jakąś gre laptop po 10 minutach używania wyłącza sie, ale w nietypowy sposób tj wyłączenie sie laptopa poprzedza taki dziwny dźwięk jakby głośne pocieranie o coś i dźwięk ten dobiega z wnetrza laptopa zlokalizowalem to mniejwiecej w okolicach wiatrak+procesor. Czy to znaczy że coś się zepsuło czy może powinienem otworzyć laptopa, wyczyścic go i położyc nową paste(zapomnialem jak sie nazywa ;P )? Czy to pomoże? Odnośnik do komentarza
konrado9 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Hm byc może wystarczy wyczyścić sprężonym powietrzem - całe chłodzenie . Jesli wiesz jak sie za to zabrać jeśli nie to serwis Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi