Bonish Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Witam, Mój laptop Dell Inspirion 1526 odmówił posłuszeństwa niby się włącza ale ekran jest czarny :/ oddałem do serwisu powiedzieli mi, że uszkodzony jest chipset mostka i wymaga regeneracji spoiwa poprzez reballing. Koszt takiej inwestycji wycenili na 450 zł właśnie nie wiem czy opłaca się naprawiać czy lepiej zainwestować w nowego ? Dodam, że raz już miałem uszkodzona płytę główną i wymieniono na nową. Z jednej strony pewnie lepiej by było kupić nowy ale 450 za naprawę a 2tys. za nowy to trochę różnica :/ Z góry dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Podłaczałeś monitor zewnetrzny? Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Wlasnie dla takich problemow umiescilem to http://www.expressit.pl/kategoria/porady-komputerowe/ Przeczytaj uwaznie artykuly. Naprawa, a wymiana. Nie wszystkie przypadki nadaja sie do naprawy. Mozna wywalic kase w bloto. Odnośnik do komentarza
Bonish Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Podłanczłem i to samo:/ Chlopaki z serwisu powiedzieli ze da się naprawić i dają na to 6miesięczną gwarancję. Trochę mnie sytuacja zmusza do naprawy póki co nie mam monety na nowego liczę się z tym, że po tych 6m-ce pewnie już padnie na stałe ale za ten czas odłożę sobie na nowego Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi