Cassius Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Witam pojawił się u mnie już prawie wszystkim znany problem, udało mi się zrobić logi w OTL-u z konta drugiego użytkownika. Proszę uprawnione osoby o pomoc i instrukcje odnośnie dalszego postępowania. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL O4 - HKLM..\Run: [] File not found :Files C:\ProgramData\jdxxexfqylsivdn C:\ProgramData\qvtsxcdvqyxjqev C:\ProgramData\oqdpwgxi.exe C:\Users\Admin\0.43852214277382073.exe :Reg [HKEY_USERS\S-1-5-21-712075426-1988829641-50170292-1001\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] "oqdpwgxiyqzfkhs"=- :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 2. Przez Panel sterowania odinstaluj: Internet Explorer Toolbar 4.6 by SweetPacks 3. Uruchom AdwCleaner z opcji Delete 4. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL (bez extras) Odnośnik do komentarza
Cassius Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 A tu mam logi wykonane w trybie awaryjnym na koncie użytkownika, na którym pojawia się blokada komputera. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 To nie zmienia faktu, że masz wykonać wszystko co napisałem wyżej. Odnośnik do komentarza
Cassius Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Oto nowe logi OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Skrypt wykonany a infekcja usunięta. Możesz przejść do kroków finalnych: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK 3. Zaktualizuj wymienione programy do najnowszych wersji: "{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F86416027FF}" = Java 6 Update 27 (64-bit) "{AC76BA86-7AD7-1045-7B44-A95000000001}" = Adobe Reader 9.5.1 - Polish Szczegóły aktualizacyjne: KLIK 4. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
Cassius Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Pozostał mi problem z uruchomieniem zapory Windows. Podczas próby uruchomienia pojawia się komunikat "zapora systemu Windows nie może zmienić niektórych ustawień. Kod błędu 0x8007042c". Jak sobie można z tym poradzić? Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Wygeneruj log z Farbar Service Scanner (zaznacz wszystko do skanowania) Odnośnik do komentarza
Cassius Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Taki log otrzymałem FSS.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Log pokazuje że jest problem z usługą Podstawowy aparat filtrowania (BFE) i trzeba to naprawić. Wejdź w ten temat: KLIK. Pobierz fixa dotyczącego bfe i zaimportuj do rejestru. Po tym zabiegu wykonaj nowy log z FSS Odnośnik do komentarza
Cassius Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Nowy log FSS.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Usługa nie jest uruchomiona. Jeśli to log po restarcie systemu, to podjęte działania to za mało. Trzeba wykonać także pełną rekonstrukcję uprawnień przez narzędzie SetACL dla wszystkich usług: BFE, MpsSvc, SharedAcces. Po tym restart systemu i nowy log z Farbar Service Scanner. . Odnośnik do komentarza
Cassius Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Taki log dostałem. Źle zrozumiałem ostatni post od Landussa i ściągnąłem plik BFE.txt, a potem według instrukcji zaimportowałem go do rejestru. Co teraz z nim zrobić, bo jest w folderze, w którym mam wszystkie pobierane pliki? FSS.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Usługa BFE była uszkodzona (brakujące fragmenty w rejestrze) = Dobrze zrozumiałeś post Landussa, miałeś pobrać BFE.txt, zmienić mu nazwę na BFE.reg i zaimportować, restart systemu. Po użyciu ten plik jest już nieważny i do kasacji. Tylko jak mówię to jest za mało, połowa zadania. Trzeba z instrukcji wykonać także pełną rekonstrukcję uprawnień. Wątpliwe byś to zrobił, bo log z Farbar niezmiennie twierdzi, że BFE nie jest uruchomiona, a tak się dzieje m.in. wtedy, gdy uprawnienia są złe. . Odnośnik do komentarza
Cassius Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Czynności wykonałem w następującej kolejności, ściągnąłem plik BFE.txt i zgodnie z instrukcjami zaimportowałem go do rejestru. Następnie wykonałem pełną rekonstrukcję uprawnień działając w cmd.exe (zgodnie z instrukcjami na stronie).Potem restart kompuetera i teraz wrzucam log z FSS. FSS.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Jest bez zmian. BFE nie jest uruchomione. Start > w polu szukania wpisz services.msc > z prawokliku Uruchom jako Administrator. Dwuklik na usługę Podstawowy aparat filtrowania i wywołaj przycisk Uruchom. Jeśli błąd to "Odmowa dostępu" = coś źle wykonane w SetACL i trzeba powtórzyć wszystko od początku w zakresie importu uprawnień via SetACL. . Odnośnik do komentarza
Cassius Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Pojawia się "błąd 1083: Program wykonywalny, w którym ta usługa (zgodnie z jej konfiguracją) ma być uruchomiona, nie implementuje usługi". W takim przypadku mam ponownie zaimportować uprawnienia? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Błąd wskazuje, że jest tu inny problem. Poproszę o skan dodatkowy na podział grupowy usług. Uruchom SystemLook x64, w oknie wklej: :reg HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Svchost /s HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Svchost /s Klik w Look i przedstaw log wynikowy. . Odnośnik do komentarza
Cassius Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Taki wynik dostałem SystemLook.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 (edytowane) Skan nie przedstawia usterki. Pokaż mi co w ogóle się zaimportowało do rejestru z pliku REG pobranego stąd z forum. Wytwórz kopię rejestru via RegBack, z kopii wybierz plik SYSTEM > do ZIP > na hosting > podaj tu link. PS. W maliny Cię wpuścili na innym forum, tu już pomoc na samym początku dawno przeszła to co próbowałeś wykonywać tam w późniejszym czasie. W logu było to: bfe Service is not running. Checking service configuration: The start type of bfe service is OK. The ImagePath of bfe service is OK. The ServiceDll of bfe service is OK. A został Ci podsunięty taki oto import rejestru, rekonfigurujący ... prawidłowy już Start usługi: Do Notatnika wklej: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\BFE] "Start"=dword:00000002 Log z Farbar mówi wyraźnie: wartość Start jest domyślna, jest OK. To nie jest kwestia tego drobnego wpisu. Poza tym, przecież już importowałeś z tego forum cały klucz usługi BFE, o wiele kompletniejszy, ale równocześnie zawierający dokładnie tę frazę ... Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez picasso 28.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi