gutek927 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Witam! Mam problem. Mianowicie chciałbym przyspieszyć działanie komputera poprzez wyczyszczenia go ze zbędnych procesów. Mianowicie chodzi mi o proces kuripiaWF.exe , który pobiera mi ponad 50% wydajności procesora i czasem przerywa połączenia z internetem. Po odinstalowaniu aplikacji nadal występuje w procesach, próbowałem już wyłączyć to poprzez rejestr, poleceniem msconfig czy tez inne uninstalery. Czas na OTL lecz nie chciałbym sam czegoś nabroić wiec liczy na pomoc w usunięciu tego oraz innych nie potrzebnych toolbarów i innych śmieci. Nie jest to mój komputer dlatego formatowanie na razie odpada. Logi: OTL - http://wklej.org/id/795568/ Extras - http://wklej.org/id/795569/ Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Co do tytułowego softu Kurpira PRC - [2012-01-24 15:31:12 | 000,118,592 | ---- | M] (Kurupira.NET) -- C:\Program Files (x86)\Kurupira\WebFilter\rcp.exe O4 - HKLM..\Run: [KurupiraNet] C:\Program Files (x86)\Kurupira\WebFilter\kurupirawf.exe (Kurupira.NET) O4 - HKU\.DEFAULT..\Run: [KurupiraNet] C:\Program Files (x86)\Kurupira\WebFilter\kurupirawf.exe (Kurupira.NET) O4 - HKU\S-1-5-18..\Run: [KurupiraNet] C:\Program Files (x86)\Kurupira\WebFilter\kurupirawf.exe (Kurupira.NET) Sprawdź we Własciwościach połaczenia sieciowego zakładka Sieć czy tam tego niema. Jak jest z prawokliku na Filtry i odinstaluj Powtórz szukanie w Menedżerze Urządzeń. menu Widok > Pokaż ukryte Urządzenia > rozwijasz liste Sterowniki niezgodne z Plug and Play Jak coś bedzie o Kurpira odinstalowujesz i restart W systemie siedzi Avira i Norton. Pobierz Norton Removal Tool i usuń program ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_canada/removal_tools/Norton_Removal_Tool.exe Z panelu Dodaj /Usuń programy odinstaluj Ask Toolbar Jak to wykonasz daj nowe logi z OTL Odnośnik do komentarza
gutek927 Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Usunięte wkleiłem troszkę innego skrypta ale usunął Ale dzięki i tak Do zamknięcia Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 wkleiłem troszkę innego skrypta ale usunął jaki skrypt wkleiłeś? Skąd? Ja nie dawałem żadnego skryptu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi