zohan Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Witam Mam problem z moim komputerem. Mam jakiegoś wirusa który mi wyskakuje zaraz przy starcie i nic nie mogę zrobić. Chodzi o już znany wam problem "komputer został zablokowany z powodu naruszenia prawa polskiego". Przeskanowałem go OTL ale nie wiem o co chodzi z tym Extras. Proszę o polną pomoc.Załączam plik ze skanowania OTL OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Zabrakło drugiego loga z OTL - extras. Nie miałeś zaznaczonej opcji Rejestr - skan dodatkowy na "Użyj filtrowania". Zrób tak w następnym poście. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL O3:64bit: - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found. O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found. O4 - HKCU..\Run: [sCardDlg] C:\Users\Julcia\AppData\Local\Microsoft\Windows\4893\SCardDlg.exe () :Files C:\Users\Julcia\AppData\Roaming\hellomoto C:\Users\Julcia\AppData\Local\Microsoft\Windows\4893 :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL (bez extras) Odnośnik do komentarza
zohan Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Witam Ok rozumiem. Zaznaczyłem ta opcję przed całą procedurą "Własne opcje skanowania/Skrypt"i wygienerowałem Extras z przed pomocy . Wkleiłem tekst i wykonałem skrypt. Po wykonaniu wywołałem opcje skanuj wygienerowałem nowy log OTL bez Extras (Rejstr - skan dodatkowy brak). Chyba idzie dobrze. Co dalej? Pozdrawiam zohan Extras z przed pomocy.Txt OTL po pomocy (skanowaniu).Txt OTL z przed pomocy.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Infekcję masz usuniętą. Przejdź do finalizacji tematu: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK 3. Zaktualizuj wymienione programy do najnowszych wersji: "{AC76BA86-7AD7-1045-7B44-A91000000001}" = Adobe Reader 9.1 - Polish "Mozilla Firefox 13.0.1 (x86 pl)" = Mozilla Firefox 13.0.1 (x86 pl) Szczegóły aktualizacyjne: KLIK 4. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
zohan Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Zrobione. Wilkie dzieki pomoc na najwyższym poziomie. Będę polecał. Serdecznie pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi