nescafe Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 witam . czy normalne jest ze po defragmentacji rejestru pokazuje się plik nt user? jesli musi,to jak zrobić by nie miał powiązań z akrobatem?(ponoć niedobrze jak ma ?) miałem taki problem przed formatem lapka . pytam się na przyszłość bo za jakiś czas pewno będę chciał zdefragmentować rejestr. pozdrawiam Odnośnik do komentarza
izaw Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Plik ntuser.dat jest plikiem rejestru odpowiedzialnym za gałąź [HKEY_CURRENT_USER]. Więc istnieje dla każdego konta. A problem, że Acrobat go sobie przyporządkowuje to wina Acrobata. Odnośnik do komentarza
nescafe Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 no tak ale czemu on się ukazuje w folderze moje dokumenty po defragmentacji rejestru? i czy to powiazanie z akrobatem jest bezpieczne? czy to nie będzie furtka dla rożnego robactwa w akrobacie wiecznie wynajdują jakieś dziury. Odnośnik do komentarza
izaw Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Nie powinien tab być. Może to jakiś inny plik o takiej nazwie. Czym defragmentowałeś dysk? Jaki jest rozmiar pliku, atrybuty. Odnośnik do komentarza
nescafe Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 defragmentowałem auslogisem . co do pliku to na pewno to był ntuser.dat teraz go niema bo po formacie jeszcze nie defragmentowałem rejestru i szczerze mówiąc mam obawy czy w przyszłości defragmentować .dlatego chce się dowiedzieć o co chodzi z tym plikiem. Odnośnik do komentarza
izaw Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Defragmentować co jakiś czas trzeba. Po zainstalowaniu systemu, poprawek, sterowników i głównego oprogramowania zdefragmentuj partycję. Jak będziesz mieć problemy, wątpliwości wróć tu, poszukamy rozwiązania. Odnośnik do komentarza
Mikolaj612 Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Możliwe że zrobiła Ci się jego kopie, jak kasowałeś coś z rejestru (programem jakimś), albo robileś defragmentacje rejestru, co do przypisania przez Adobre pliku*.dat, to wejdź w regedit -> [HKEY-CLASSES_ROOT] tam będzie rozszerzenie dat, usuń wszystkie klucze jakie są zostaw tylko wartość domyślną, potem daj na nowy -> wartość ciągu i nazwij ją NoOpen i to tyle Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi