Gonsior Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Witam Kilka dni temu mój antywirus - Eset Smart Securit wykrył trojana - pliki poddałem kwarantanie i problem "zniknął" Dziś ponownie został wykryty trojan: Informacja sprzed kilku dni: C:\Users\Admin\AppData\Local\Temp\jar_cache2679616391784391686.tmp » ZIP » Third.class - odmiana zagrożenia Java/Exploit.CVE-2012-1723.L koń trojański - był częścią usuniętego obiektu 2012-07-12 19:27:23 Ochrona systemu plików w czasie rzeczywistym plik C:\Users\Admin\AppData\Local\Temp\zlAnMeCs.exe.part odmiana zagrożenia Win32/PSW.Agent.NNI koń trojański usunięty - poddany kwarantannie Admin-Komputer\Admin Zdarzenie wystąpiło podczas modyfikowania pliku przez aplikację: C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe. Informacja z dziś: 2012-07-19 10:51:24 Ochrona systemu plików w czasie rzeczywistym plik C:\Users\Admin\AppData\Local\Temp\~!#97AC.tmp odmiana zagrożenia Win32/Kryptik.AIPW koń trojański wyleczony przez usunięcie - poddany kwarantannie Admin-Komputer\Admin Zdarzenie wystąpiło podczas modyfikowania pliku przez aplikację: C:\Users\Admin\AppData\Local\Temp\ggqwo.exe. Pliki które podał mi antywirus jako do usunięcia - usunąłem, a nie które zostały przeniesione do "kwarantanny" Mam nadzieje że podałem wszystkie wymagane informacje prawidłowo ponieważ nie jestem pewien czy zrozumiałem regulamin zakładania tematu. Do informacji podaje również że nie znam się zbyt dobrze na komputerach. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Nie widże w logach niczego co wskazywałoby na infekcję. Dla pewności przeskanuj się przez Malwarebytes Anti-Malware Odnośnik do komentarza
Gonsior Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Przeskanowałem i Anti-Malware nic nie wykrył. Podczas przeglądania strony o2 - mbam wyświetlił informacje że zablokował dostęp do podejrzanej strony - czy wirus mógł pochodzić właśnie z tej strony ?? Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Raczej nie sądzę. o2 to zaufana strona. Tak przy okazji to zaktualizuj sobie Jave do najnowszej wersji: KLIK Odnośnik do komentarza
Gonsior Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Jave za aktualizowałem (próbowałem już kilka dni temu zrobić ale dziś dopiero spróbowałem z odinstalowaniem i zainstalowaniem na nowo) Dla pewności zrestartowałem komputer i przeskanowałem jeszcze raz - czysto Dziękuje za pomoc - mam nadzieje że infekcja rzeczywiście została usunięta Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi