swiderfan Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Witam, moj problem przedstawia się nastepująco, mianowicie posiadam płytę główną asus m2n-e i w specyfikacji napisane jest: 10 portów usb 1.1/2.0. Gdy podlaczam urzadzenie usb do przedniedo panelu z usb wyswietla sie komunikat: To urzadzenie moze dzialac szybciej. Jaka jest tego przyczyna? Przeciez powinienen dzialac w standardzie 2.0 prawda? Mam winde xp sp 3, wiec sterowniki powinnienem miec automatycznie w systemie. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Nie mogę tego sprawdzić na swoim systemie ale chyba mylisz problemy. Wg mnie dotyczy to możliwości wykorzystania pamięci USB jako dodatkowej pamięci systemowej ReadyBoot. PPM na flashu -> Właściwości -> Zakładka ReadyBoot - usuń ptaszka (ewentualnie pokaż ten obrazek). Odnośnik do komentarza
swiderfan Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Nie bardzo wiem, gdzie mam ten ptaszek odznaczyc, nie wiem gdzie jest ta zakładka, o ile w ogole znajduje sie w systemie xp, bo jak czytalem readyboost jest od visty dopiero, chyba ze cos zle rozumiem. W kazdym razie niekiedy, gdy podlaczam urzadzenie usb do przedniego panelu komputera wyskakuje mi komunikat: http://www.otofotki....9-23_222407.jpg z tym, ze na windows xp. Specyfikacja mojej plyty glownej to http://www.arest.pl/...AM2/wlasciwosci . Takze z tego co rozumiem kazdy moj port obsluguje usb 2.0, a nie wiem dlaczego wtedy wyskakuje mi owy komunikat. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Sprawdź w BIOSI-e czy nie ma opcji czasem załączonej która ustawia tryb USB 1.1 dla niektórych portów. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 ReadyBoost jest także w XP, tylko trzeba go najpierw włączyć. Pokaż screen tego komunikatu. Odnośnik do komentarza
swiderfan Opublikowano 22 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Przepraszam za tak późne odswierzenie tematu. Nie bylo mnie bardzo długo, totez dostep do internetu mialem wyjatkowo ograniczony, a nie lubie pozostawiac niedokonczonych spraw. Screen podalem w poscie wyzej, jest identyczny, z tym że w systemie xp. Najprawdopodobniej problem juz rozwiazany, byc moze porty usb, ktore mam z przodu obudowy dzialaja na 1.1, a dopiero te od płyty głownej z tyłu to 2.0. Taka sugestie dostalem na priv. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 No może być dlatego pytałem czy w BIOS nie ma opcji ustawienia trybu portów USB. Odnośnik do komentarza
swiderfan Opublikowano 22 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 W Biosie wszystkie ustawienia mam na 2.0. Takze ja prostu rozum chyba tyczy sie to tylko tych z plyty głownej, a te na przednim panelu nie sa liczone. Chyba, ze cos mieszam. Odnośnik do komentarza
piotreek Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 (edytowane) No to powinno działać jako 2.0 jaka to jest płyta? Dokładny model. @Edyta widzę zaraz zerknę w specyfikację. Wedle specyfikacji porty zewnętrzne są USB 2.0 Czy na wszystkich urządzeniach tak reaguje?? @Edyta Daj no raport z HWINFO. Edytowane 22 Września 2012 przez piotreek Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi