muszka Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Witam, dziś przeglądając internet załapałem trojana Ukash ;/ Czy jest możliwość pozbycia się go? OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL O4:64bit: - HKLM..\Run: [WSTPager] C:\Users\Dawid\AppData\Local\Microsoft\Windows\10\WSTPager.exe () :Files C:\Users\Dawid\AppData\Roaming\hellomoto C:\Users\Dawid\AppData\Local\Microsoft\Windows\10 :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany (i odblokowany), otworzy się log z wynikami usuwania. 2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log z usuwania OTL z punktu 1. . Odnośnik do komentarza
muszka Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Dziękuje za pomoc, a czy jest jakiś sposób żeby się uchronić przed tego typu trojanami? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 To nie koniec działań, prosiłam wyraźnie: 2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log z usuwania OTL z punktu 1. A co do pytania, dyskusja: KLIK. . Odnośnik do komentarza
muszka Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 picasso zdenerwowałem się i wgrałem na czysto świeżutkiego Win7, przy okazji nie mam już zaśmieconego dysku Dzięki jeszcze raz za szybką pomoc. Temacik do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi