Promilos Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Witam. Przymierzam sie do migracji do win7.Czy jest możliwe aby dane(programy,gry itp) z xp przenieśc na win7?Jak sprawdzić swój system czy jest odpowiedni do win 7?(Procesor z zegarem 1GHz lub więcej głownie jak to sprawdzić)? Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Tu masz oficjalne wymogi Windows 7 http://windows.microsoft.com/systemrequirements Co do kompatbilności programów -(prawie)wszystkie programy czysto użytkowe niewamagające uprawnień administratora bedą chodzić pod Windows 7.Jeśli planujesz Win 7 64bit to dodatkowo pamiętaj że nie uruchomisz żadnych 16 bitowych aplikacji - choć są możliwe do zainstalowania wirtualizatory 16bit dos jesli jesteś zwolennikiem archaicznych gier z lat 80tych i 90tych .Co do gier wyprodukowanych po 95 roku to praktycznie wszystkie będą chodzić pod Windows 7 choć niektóre mogą wymagać zmiany uprawnień do folderu w którym będą zainstalowane (tj. będzie trzeba nadać grupy Użytkownicy prawo do modyfikacji folderu) - sprawdzić w opisie gry czy jest kompatbilnosć przynajmniej z Vistą - jeśli jest to na ustawieniach domyślnych będzie działać ,jesli nie to prawdopodobnie bez zmiany uprawnień do folderu się nie obejdzie.Jesli chodzi o softy ochronne,wszelkiego rodzaju programy narzedziowe (narzedzia do konfiguracji systemu) i dyskowe to bezwzglednie jest wymagana kompatbilność z Windows 7 i architekturą (np. nie wszystko co jest kompatbilne Win 7 32bit jest kompatbilne z Win 7 64bit) Odnośnik do komentarza
Promilos Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Czytałem jakie są wymagania tylko nie wiem czy mam procesor z zegrem bo gdzieś wyczytałem ze taki musi być . Troche sie niezrozumieliśmy nie pytam oto czy bedą mi chodzić gry (same nowe mam oprócz dsj)tylko oto czy moge jakoś to co mam na xp przenieśc na win7 . Odnośnik do komentarza
mgj30 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Czytałem jakie są wymagania tylko nie wiem czy mam procesor z zegrem bo gdzieś wyczytałem ze taki musi być . Troche sie niezrozumieliśmy nie pytam oto czy bedą mi chodzić gry (same nowe mam oprócz dsj)tylko oto czy moge jakoś to co mam na xp przenieśc na win7 . Każdy procesor jest taktowany "jakimś" zegarem. Zrób raport o sprzęcie programem Everest - tam wszystko będzie. Przenieść? W jakim sensie? Kopiuj -> Wklej? Programy będziesz musiał zainstalować na nowo. Odnośnik do komentarza
Promilos Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Czyli jak nie mam paru płyt np. do gier to lipa?Przepadną Nie ma sposobu żeby to skopiować na win7? Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Czyli jak nie mam paru płyt np. do gier to lipa?Przepadną Nie ma sposobu żeby to skopiować na win7? Jesli chodzi o gry to myślę że przejdzie (choć nie dla wszystkich) oraz aplikacje typu portable -reszta trzeba zainstalować Odnośnik do komentarza
Promilos Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 a ustawienia sieciowe też sie skopiują?żebym netu niestracił Gry najwyżej sobie skołuje. Narzedziem Łatwy transfer skopiować dane?Wogule lepszy dużo jest win7 od xp? Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 a ustawienia sieciowe też sie skopiują?żebym netu niestracił Gry najwyżej sobie skołuje. Narzedziem Łatwy transfer skopiować dane?Wogule lepszy dużo jest win7 od xp? Pewne ustawienia da się skopiować -choć na pewno nie wszystkie zobacz tutaj: http://www.howtogeek.com/howto/3179/migrate-xp-to-windows-7-with-easy-transfer-and-a-usb-drive/ Odnośnik do komentarza
Promilos Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 [Ok dzieki Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi