marcins Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 witam , proszę o pomoc przy usunięciu tego dziadostwa, odinstalowałem daemon toola, uruchomione SPTD nie wykazało nic do odinstalowania... Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 odinstalowałem daemon toola, uruchomione SPTD nie wykazało nic do odinstalowania... To jest potrzebne do uruchomienia GMER ... Co się tu nie aplikuje, gdyż system 64-bitowy. 1. Wyłącz Tea-Timer Spybota, by nie przeszkadzał. A program i tak do odstrzału idzie, to archaizm i bardzo nikła zgodność z systemem x64. 2. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL O4:64bit: - HKLM..\Run: [wscinterop] C:\Users\Marcin\AppData\Local\Microsoft\Windows\2214\wscinterop.exe () :Files C:\Users\Marcin\AppData\Local\Microsoft\Windows\2214 C:\Users\Marcin\AppData\Roaming\hellomoto :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany (i odblokowany), otworzy się log z wynikami usuwania. 3. Przez Panel sterowania odinstaluj Spybot - Search & Destroy. 4. Wygeneruj nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log z usuwania OTL z punktu 2. . Odnośnik do komentarza
marcins Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 spybot wyłączony , odinstalowany, a poniżej log z wykonanego skryptu i kolejny scan OTL OTL.Txt log.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Zadania pomyślnie wykonane. Przejdź do zakończeń: 1. W OTL uruchom Sprzątanie, które skasje z dysku OTL i jego kwarantannę. 2. W dzienniku zdarzeń nagrany błąd WMI numer 10. Napraw: KB2545227. 3. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 4. Wykonaj podstawowe aktualizacje: KLIK. Z Twojej listy zainstalowanych: Internet Explorer (Version = 8.0.7601.17514) ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216032FF}" = Java 6 Update 32"Adobe Flash Player ActiveX" = Adobe Flash Player 11 ActiveX (wersja dla IE) ----> sprawdź"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 11 Plugin (wersja dla FF) ----> już jest najnowsza"ENTERPRISE" = Microsoft Office Enterprise 2007 -----> brak SP3"Gadu-Gadu" = Gadu-Gadu 7.7"Gadu-Gadu 10" = Gadu-Gadu 10 Rozszczepienie Gadu też tu punktuję, gdyż ani jedna z wersji nie spełnia oczekiwań. GG7 to staroć, która ma niski poziom zabezpieczeń (brak szyfrowania = możliwość podsłuchu) i brak zgodności z własną siecią. GG10 to potwór jedzący zasoby systemowe. sugeruję rozważenie alternatywy z obsługą Gadu. Jeden z tych do wyboru: WTW, Kadu, Miranda, AQQ. Opisy w artykule Darmowe komunikatory . Odnośnik do komentarza
marcins Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 1,2,3 ogarnięte, a z aktualizacjami (4) będzie oczywisty problem, ale coś pokombinuję. W każdym bądź razie należy się dla Ciebie duże DZIĘKUJĘ za pomoc. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 z aktualizacjami (4) będzie oczywisty problem Jaki "problem" w tak błahym obszarze? Odnośnik do komentarza
marcins Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 "Instalator Service Pack jest wspólny dla wszystkich edycji językowych, nie ma rozróżnień na "wersję PL" i inne. Pobieranie wymaga potwierdzenia legalności systemu." Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 marcins kłania się czytanie ze zrozumieniem. SP1 to Ty już masz w systemie. Jesteś kierowany do ogólnej instrukcji gdzie jest wszystko zebrane wspólnie, ale przecież masz wykonać aktualizację tego co pasuje do Twojej sytuacji. Wołami wymalowałam które aplikacje /wersje. . Odnośnik do komentarza
marcins Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 IE uaktualniłem , jave, gg7.0 wyrzuciłem, Adobe Flash Player 11 ActiveX nie potrafię znaleźć, ale IE generalnie nie używam , office sądzę, że nie uaktualnie bo to odsyła mnie do windows update Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Adobe Flash Player 11 ActiveX nie potrafię znaleźć, ale IE generalnie nie używam Wpis widoczny na liście zainstalowanych, powinien być dostępny do deinstalacji z poziomu Panelu sterowania. office sądzę, że nie uaktualnie bo to odsyła mnie do windows update Przecież w artykule jest podany link do pełnej paczki z Download Center ... . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi