Grigory Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Hej, zastanawiam się nad zaktualizowaniem biosu, na part C mam win 7 (32 bit), na D mam XP (32 bit)i nie tyle, że nie orientuję się jak to zrobić a z którego systemu by to zrobić, aby oba działały. CPU-Z pokazuje płytę główną: ASUSTek Computer INC, model P5G-MX, bios 0302 z 08/02/2007. Mam dwa linki: 1 , 2 podpowiecie co dalej robić. Jakie są plusy z zabiegu ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Czy jest jakiś problem, który powoduje, że chcesz aktualizować BIOS? Jeśli nie, to nie ma to sensu. Jakie są plusy z zabiegu ? Obsługa nowych procesorów, naprawione błędy. Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Błędy może i są, jako tako nich nie dostrzegam/odczuwam. BiosAgent Plus robi mi takie zestawienie komputera. Co z niego wynika ? Odnośnik do komentarza
Andziorka Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Pewnie masz starszą wersję biosu i dlatego tak pokazuje. Jeśli błędy są bardzo odczuwalne, uciążliwe i wiesz, że aktualizacja biosu pomoże to zrób, ale jeśli nie to daj sobie spokój. Podczas aktualizacji istnieje możliwość uszkodzenia płyty głównej. A tak poza tym to sterowniki od karty sieciowej, monitora i karty graficznej sobie zaktualizuj i zobacz czy nie ma nowszych sterowników od chipsetu. Masz też kilka nieznanych urządzeń, więc brakuje Ci jakiś sterowników. Coś nie działa w komputerze? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Podczas aktualizacji istnieje możliwość uszkodzenia płyty głównej. Płyty głównej - nie. Kości z BIOS-em - tak. Można to samemu naprawić, bylebyś miał identyczną płytę główną pod ręką, co może być trudne. //EDIT Sprawdzałem listę wydań - nie ma sensu wymieniać, jeśli nie masz Intel Pentium 4 (a nie masz) lub nie zmieniasz sprzętu. Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zaraz sobie po aktualizuję, szczerze nie wiem co to są te dwa inne urządzenia, może mam ale nie wiem że coś mam pokąbinuję. Procesor intel dual CPU E2180 2000MHz 2x 32KB Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 szczerze nie wiem co to są te dwa inne urządzenia 1. Nie masz sterownika do karty sieciowej - pobrać i zainstalować. 2. Zainstaluj sterowniki do chipsetu. Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Dziękuję wszystkim, kto pyta... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi