Przemkos77 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Proszę o pomoc w usunięciu tego dziadostwa. Komp uruchamia się tylko w trybie awaryjnym. Poniżej logi. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Uruchamiałeś jakiś skrypt do OTL = jest to bezcelowe, a nawet może być niebezpieczne. Skrypty są robione pod konkretny system na podstawie logów tego systemu. Nie pasują w ogóle do niczego innego. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL O4 - HKLM..\Run: [WSManHTTPConfig] C:\Users\Administrator\AppData\Local\Microsoft\Windows\912\WSManHTTPConfig.exe () DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\LVMVDrv.sys -- (LVMVDrv) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\LVcKap.sys -- (LVcKap) :Files C:\Users\Administrator\AppData\Local\Microsoft\Windows\912 C:\Users\Administrator\AppData\Roaming\hellomoto :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany (i odblokowany), otworzy się log z wynikami usuwania. 2. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log z usuwania OTL z punktu 1. . Odnośnik do komentarza
Przemkos77 Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 jesteście wielcy!!! dziękuje za pomoc... system odpalił jak dawniej. Czy jeszcze mam coś więcej zrobić? Poniżej logi: nie mogę dołączyć OLT bo wraca mi odpowiedź, że nie mam uprawnień do wysyłania tego typu plików. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 nie mogę dołączyć OLT bo wraca mi odpowiedź, że nie mam uprawnień do wysyłania tego typu plików. Objaśnia ten aspekt ogłoszenie z zasadami działu oraz Pomoc forum. Załączniki akceptują tylko *.TXT, a to *.LOG. Na przyszłość: wystarczy zmiana nazwy pliku. Ale w sumie nie potrzebuję już, widoczne zmiany w skanie OTL. Przejdź do wykończeń: 1. W OTL uruchom Sprzątanie, które skasuje z dysku OTL wraz z kwarantanną. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 3. Dla pewności skan w Malwarebytes Anti-Malware. Jeśli coś wykryje, przedstaw raport. 4. Aktualizacje do wykonania: KLIK. Wykaz z Twojej listy zainstalowanych, które wersje wymagają interwencji: ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216032FF}" = Java 6 Update 32"{AC76BA86-7AD7-1033-7B44-A95000000001}" = Adobe Reader 9.5.1"Adobe Flash Player ActiveX" = Adobe Flash Player 11 ActiveX"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 10 Plugin 5. Brak tu jakiegokolwiek antywirusa. Co to za typ uniku? PS. Gadu-Gadu 10 to bardzo ciężki program o wymaganiach jak dla ... gry. Reklamy, sok komercji, psychika gwałcona. Proponuję alternatywę, która kompa nie męczy aż tak i jest przyjemniejsza dla oczu, a obsługuje sieć Gadu. Z czego wybierać: WTW, Kadu, Miranda, AQQ. Opisy w artykule Darmowe komunikatory. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi