KasiaPe Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 W czasie użytkowania internetu, wyświetlił się komunikat "Komputer został zablokowany z powodu naruszenia prawa polskiego" itd jak w innych postach na ten temat, po przeszukaniu internetu zanim trafiłam na to forum niestety użyłam Combo Fixa, dopiero potem przeczytałam,że nie powinnam. Dopiero później użyłam OTL. Załączam więc 3 pliki: zarówno z OTL jak i z ComboFix. Bardzo proszę o pomoc OTL.Txt ComboFix.txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL O4 - HKLM..\Run: [] File not found O4 - HKLM..\Run: [sNTSearch] C:\Documents and Settings\Ja\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\1179\SNTSearch.exe () :Files C:\Documents and Settings\Ja\Dane aplikacji\hellomoto C:\Documents and Settings\Ja\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\1179 :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL Odnośnik do komentarza
KasiaPe Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Zrobione, dołączam nowe logi z OTL. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Infekcja usunieta w całości i problemu być już nie powinno. Wykonaj kroki finalne: 1. W Start > Uruchom > wklej i wywołaj polecenie "C:\documents and settings\Ja\Moje dokumenty\Pobieranie\ComboFix.exe" /uninstall 2. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 3. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
KasiaPe Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Niestety wcześniej usunęłam plik ComboFix.exe,z komputera, nie wiedziałam, że trzeba odinstalować, co zrobić w takim wypadku? pozostałe kroki wykonałam, komputer działa poprawnie Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Niestety wcześniej usunęłam plik ComboFix.exe,z komputera, nie wiedziałam, że trzeba odinstalować, co zrobić w takim wypadku? Pobrać ponownie (KLIK) w to samo miejsce i uruchomić komendę. Odnośnik do komentarza
KasiaPe Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 wykonane. Dziękuję bardzo za pomoc, wszystko działa poprawnie. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Na zakończenie wykonaj aktualizacje: KLIK. Tutaj z Twojej listy zainstalowanych wykaz wersji: ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83217004FF}" = Java 7 Update 4"{AC76BA86-7AD7-1045-7B44-AA1000000001}" = Adobe Reader X (10.1.0) - Polish"Adobe Flash Player ActiveX" = Adobe Flash Player 11 ActiveX (wersja dla IE)"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 10 Plugin (wersja dla Firefox)"HOMESTUDENTR" = Microsoft Office Home and Student 2007 ----> brak pakietu SP1 PS. Gadu-Gadu 10 = ciężki program duszący zasoby systemowe. Sugeruję rozważyć alternatywny program z obsłufą sieci Gadu. W artykule Darmowe komunikatory poczytaj opisy WTW, AQQ, Kadu, Miranda. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi