motomisiek Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Dzień Dobry. Ja chciał bym zaznaczyć ze jestem mechanikiem samochodowym i na komputerach to się raczej słabo znam to i prosze żeby na mnie nie krzyczeć. opis problemu: Wyskoczyło mi to wczoraj jak szukałem w goglach informacji na temat modyfikacji silnika M20 z BMW E30, i na jednej ze znalezionych stron pojawił mi się jakiś komunikat że z mojego kraju nie mam dostętu do treści zawartej na stronie, a pózniej(jakieś 5minut) wyskoczył ten głupi komunikat i ne chce zniknąć. Po włączeniu komputera wyświetla mi się taki komunikat: "Komputer został zablokowany z powodu naruszednia prawa polskiego"(dalej jest napisane że jestem zboczeńcem, pedofilem, dilerem, złodziejem i coś tam jeszcze i jak niechce tym być to mam zapłacić 3 stówy i bedzie git). Jak już się to wyświetli to nic nie działa, ale udało mi się właczyć kompa w trybie awaryjnym z internetem, troche poczytałem i udało mi się zrobić te logi(chyba to o to chodzi i to jest potrzebne). Jeśli mi ktoś pomoże to bede bardzo wdzięczny i naprawie auto lub co tam kto ma . OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL O4 - HKLM..\Run: [secproc_ssp] C:\Documents and Settings\Misiek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\3487\secproc_ssp.exe () :Files C:\WINDOWS\tasks\{22116563-108C-42c0-A7CE-60161B75E508}.job C:\WINDOWS\tasks\{35DC3473-A719-4d14-B7C1-FD326CA84A0C}.job C:\Documents and Settings\Misiek\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\3487 :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL Odnośnik do komentarza
motomisiek Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Po uruchomieniu(tym razem już nie w trybie awaryjnym) pojawiło się coś takiego jak te logi ale sie inaczej nazywało, tak samymi literkami i na dodatek nie da się tego tu załadować. Uruchomiłem i wyskanowałem i w załącznik są te logi z OTL ale tym razem nie wyświetliło sie to Extras Bardzo dziękuje za pomoc. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Skrypt poprawnie wykonany, loga extras nie musisz pokazywać bo wystarczy ten z pierwszego posta. 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK 3. Zaktualizuj wymienione programy do najnowszych wersji: Internet Explorer (Version = 7.0.5730.13) "{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216031FF}" = Java 6 Update 31 Szczegóły aktualizacyjne: KLIK 4. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi