Koza0225 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Dołączam się do próśb. Kolejną godzinę siedzę tu na forum i nic mi z tego wszystkiego nie wychodzi. zrobiłam skrypt z OTL, ale przy restarcie do Windows za każdym razem pojawia się informacja, że mam zapłacić. Przy pomocy tego forum https://www.fixitpc.pl/topic/9932-wirus-ukash/ starałam sie cokolwiek zdziałać, ale niestety moja wiedza informatyczna jest tak uboga, że nie wiem jak wpisać cokolwiek w linii komend. (mam prawo jestem kobieta ). Bardzo prosze o pomoc. załączam plik OTL. Możliwe, ze nawet to robie źle. OTL.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Nie wiem co ty tu próbowałaś robić. Wklejałaś czyjś skrypt i w dodatku użyłaś opcji Skanuj a nie Wykonaj skrypt. Ile razy mamy pisać, że skrypty są pisane pod dany system i nie pasują gdzie indziej? Zabrakło drugiego loga z OTL - extras. Nie miałaś zaznaczonej opcji Rejestr - skan dodatkowy na "Użyj filtrowania". Zrób tak w następnym poście. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL O4:64bit: - HKLM..\Run: [WSDPrintProxy] C:\Users\koza\AppData\Local\Microsoft\Windows\2013\WSDPrintProxy.exe () O4 - Startup: C:\Users\koza\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\Antimalware Doctor.lnk = File not found :Files C:\Users\koza\AppData\Roaming\hellomoto C:\Users\koza\AppData\Local\Microsoft\Windows\2013 :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL EDIT: @nero78 wylatujesz stąd. Załóż własny temat. Odnośnik do komentarza
Koza0225 Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 ja to sie na tym nie znam. myslalam ze jak system to chodzi o programowanie, dzieciak mi wlasnie wytlumaczyl o co w tym chodzi. komputer wreszcie wlaczyl sie bez problemu. teraz skanuje. to mi wyskoczyło zaraz po starcie komputera: All processes killed ========== OTL ========== C:\Users\koza\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\Antimalware Doctor.lnk moved successfully. ========== FILES ========== C:\Users\koza\AppData\Roaming\hellomoto folder moved successfully. C:\Users\koza\AppData\Local\Microsoft\Windows\2013 folder moved successfully. ========== COMMANDS ========== [EMPTYTEMP] User: All Users User: Default ->Temp folder emptied: 0 bytes ->Temporary Internet Files folder emptied: 0 bytes ->Flash cache emptied: 0 bytes User: Default User ->Temp folder emptied: 0 bytes ->Temporary Internet Files folder emptied: 0 bytes ->Flash cache emptied: 0 bytes User: koza ->Temp folder emptied: 0 bytes ->Temporary Internet Files folder emptied: 37808 bytes ->Java cache emptied: 0 bytes ->FireFox cache emptied: 0 bytes ->Google Chrome cache emptied: 0 bytes ->Flash cache emptied: 0 bytes User: Public %systemdrive% .tmp files removed: 0 bytes %systemroot% .tmp files removed: 0 bytes %systemroot%\System32 .tmp files removed: 0 bytes %systemroot%\System32 (64bit) .tmp files removed: 0 bytes %systemroot%\System32\drivers .tmp files removed: 0 bytes Windows Temp folder emptied: 0 bytes %systemroot%\sysnative\config\systemprofile\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files folder emptied: 0 bytes RecycleBin emptied: 0 bytes Total Files Cleaned = 0.00 mb OTL by OldTimer - Version 3.2.54.0 log created on 07132012_091050 Files\Folders moved on Reboot... C:\Users\koza\AppData\Local\Temp\FXSAPIDebugLogFile.txt moved successfully. PendingFileRenameOperations files... File C:\Users\koza\AppData\Local\Temp\FXSAPIDebugLogFile.txt not found! Registry entries deleted on Reboot... a to mi wyskoczyło po skanowaniu. co dalej mam robic? OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Nadal nie ma drugiego loga, a pisałem: Zabrakło drugiego loga z OTL - extras. Nie miałaś zaznaczonej opcji Rejestr - skan dodatkowy na "Użyj filtrowania". Zrób tak w następnym poście. Odnośnik do komentarza
Koza0225 Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 już dodany, sory zapomniałam o nim Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Przejdź do finalizacji tematu: 1. Wciśnij klawisz z flagą Windows + R wpisz regedit i wejdź do tego klucza: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run i usuń wartość WSDPrintProxy 2. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 3. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK 4. Zaktualizuj system instalując Service Pack 1: KLIK 5. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
Koza0225 Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Kiedy wsciskam klawisz z flaga Windows i R to mi sie nic nie wyswietla. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Czy klawisz z flagą Windows trzymasz wciśnięty (nie puszczasz go) podczas wklepywania z klawiatury R? Odnośnik do komentarza
Koza0225 Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 tak. jest wcisniety. i R jest z CapsLock Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Alternatywnie: Start > w polu szukania wpisz regedit > z prawokliku Uruchom jako Administrator. I dalej jak opisał Landuss. Odnośnik do komentarza
Koza0225 Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 zrobiłam tak jak napisane, znalazłam co trzeba było jednak w kluczu nie było WSDPrintProxy Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 (edytowane) Nie zwróciłam uwagi ... Landuss podał błędny klucz, 32-bitowy, a infekcja jest w 64-bitowym: O4:64bit: - HKLM..\Run: [WSDPrintProxy] C:\Users\koza\AppData\Local\Microsoft\Windows\2013\WSDPrintProxy.exe File not found Czyli klucz do oglądania to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run . Edytowane 15 Sierpnia 2012 przez picasso 15.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi