t0mik Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam serdecznie, Ja, kolejna ofiara.... wyłudzacza pieniędzy. Co zrobiłem: wyłączyłem (msconfig) "C:\ProgramData\jnchzndb.exe", następnie reboot. Utworzyłem logi dzięki programowi OTL, (dołączone w załączniku, zgodnie z regulaminem, mam nadzieję, że niczego nie brakuje). Proszę serdecznie o pomoc w analizie tych logów. Dziękuję z góry i pozdrawiam. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :Files C:\ProgramData\eawpheljvuqfdpu C:\ProgramData\hsskajjorhvgymc C:\ProgramData\jnchzndb.exe C:\Users\Tomi\0.8848507453888523.exe :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Uruchamiasz OTL ponownie i w okno Własne opcje skanowania/Skrypt wpisujesz msconfig, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL. Odnośnik do komentarza
t0mik Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Witam! Dziękuje za skrypt, jak tylko będę w domu to go wykonam i wkjele nowy log. pozdr. Witam ponownie, wykonałem skrypt, główne informacje: ========= FILES ========== C:\ProgramData\eawpheljvuqfdpu folder moved successfully. C:\ProgramData\hsskajjorhvgymc moved successfully. C:\ProgramData\jnchzndb.exe moved successfully. C:\Users\Tomi\0.8848507453888523.exe moved successfully. ========== COMMANDS ========== .... dodatkowo: Total Files Cleaned = 2 525,00 mb załączam logi z parametrami o jakie prosiłeś poniżej. pozdr serdecznie OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Z dużym opóźnieniem ale odpisuję, gdzieś się zamotał mi ten temat. Infekcje masz usuniętą. Pora na zakończenie: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij przywracanie systemu: KLIK 3. Zaktualizuj wymienione programy do najnowszych wersji: "{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216033FF}" = Java 6 Update 32 "{AC76BA86-7AD7-1045-7B44-AA0000000001}" = Adobe Reader X - Polish Szczegóły aktualizacyjne: KLIK 4. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi