Campanula Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam. Mam zablokowanego peceta wirusem ukash Po przejściu do trybu awaryjnego trzeba wybrać za pomocą strzałek sposób uruchamiania Moja klawiatura pokazuje jednak na wyświetlaczu brak połączenia (F8 jakoś się udało...) i strzałki góra - dół nie reagują Podpięłam starą klawiaturę ale niestety też brak reakcji... Czy jest jeszcze jakiś inny sposób wybrania trybu awaryjnego z dostępem do sieci, którym ktoś skłonny byłby się podzielić? Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 A jaki to system i ilu bitowy? Odnośnik do komentarza
Campanula Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Sorry, że nie podałam wcześniej - 32 bit, Windows XP Home Udało mi się coś zdziałać. Włączyłam normalnie PC i zdążyłam uruchomić menadżera zadań. Zabiłam proces explorer.exe. Uruchomiłam nowe zadanie i wyszukałam swój proces explorer.exe (C:\Windows\explorer.exe) Następnie poprzez CCleanera odszukałam w autostarcie nieznane mi procesy, były dwa i wyłączyłam je a potem usunęłam wpisy. Odpaliłam Malwarebytes AntiMalware, przeskanował i znalazł Trojan.Agent Gen 0.18942000461232944.exe Usunął go. Avast już nic nie znalazł. Zrobiłam logi OTL i wdzięczna będę za sprawdzenie ich OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Tu jeszcze nie koniec. 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- System32\Drivers\Pcouffin.sys -- (Pcouffin) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\system32\8A.tmp -- (MEMSWEEP2) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- -- (mdxgthkn) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\drivers\lhidusb.sys -- (LHidUsb) DRV - File not found [Kernel | Disabled | Unknown] -- C:\WINDOWS\System32\drivers\dwshd.sys -- (dwshd) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- System32\Drivers\frmupgr.sys -- (DFUBTUSB) DRV - [2012-07-12 21:25:10 | 000,054,016 | ---- | M] () [Kernel | Boot | Unknown] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\mnvdnck.sys -- (ypwmije) O3 - HKU\S-1-5-21-1614895754-1326574676-682003330-1004\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {8FF5E180-ABDE-46EB-B09E-D2AAB95CABE3} - No CLSID value found. :Files C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\rqprkqzidjcczau C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\yilmdvxnzaldubc C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\wdvncdna.exe :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 2. Zresetuj plik HOSTS do postaci domyślnej za pomocą automatycznego narzędzia Fix-it: KLIK. 3. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowy log z OTL (bez extras) Odnośnik do komentarza
Campanula Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Dziękuję za skrypt - wykonany. Plik HOSTS zresetowany. Oto nowy log: OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Teraz można powiedzieć, że jest czysto. Przejdź do finalizacji tematu: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK 3. Zaktualizuj system instalując Service Pack 3 oraz Jave do najnowszej wersji: Windows XP Home Edition Dodatek Service Pack 2 (Version = 5.1.2600) - Type = NTWorkstation "{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216026FF}" = Java 6 Update 26 Szczegóły aktualizacyjne: KLIK 4. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
Campanula Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Bardzo jestem wdzięczna za okazaną mi tutaj, nie pierwszy raz zresztą i tak szybko, pomoc! Jestem pełna podziwu a jednocześnie zdumiona tym, że ogarniacie to wszystko praktycznie we Dwójkę... Chylę czoła, jeszcze raz dziękując za poświęcony mojemu problemowi czas. Dotacja dla forum jako wyraz mojej wdzięczności, na pewno pójdzie w poniedziałek. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi