Suchy203 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Witam, znowu problem z moim komputerem. Gdy wprowadze go w stan wstrzymania za pomoca tego ksieżyca na klawiaturze to wszystko jest ok do czasu gdy chce go wybudzić. Wtedy pojawia sie niebieski ekran, pisze tam mniej wiecej ze komputer musi byc uruchomiony ponownie żeby zapobiec 'problemom technicznym' (?) Nie wiem dokładnie bo szybko znika ten ekran. Komputer sie zresetuje i wyskakuje okienko a w nim "System odzyskał sprawność działania po poważnym błędzie" . W raporcie pisze o tych plikach C:\DOCUME`1\4\USTAWI`1\Temp\WEReb3f.dir00\Mini072710-01.dmp i drugi plik to C:\DOCUME`1\4\USTAWI`1\Temp\WEReb3f.dir00\sysdata.xml. Czy da się coś zrobić z tym fantem ? Nie znam się na komuterach i dlatego znowu zwracam się do Was z prośbą. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Ów niebieski ekran to bluescreen. Spakuj cały folder C:\WINDOWS\Minidump do archiwum i wyślij na http://speedyshare.com/ podając tutaj link do pobrania w celu analizy. Odnośnik do komentarza
Suchy203 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Teraz proszę się nie śmiać, jak to się robi ? Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Ojej... Skopiuj sobie folder C:\WINDOWS\Minidump na Pulpit. Spakuj go jakimś programem do archiwizacji plików (WinRAR, 7-Zip i inne tego pokroju). Jeśli nie masz niczego z tego pokroju, to użyj wbudowanej w system opcji pakowania folderów do archiwum ZIP (aka skompresowany folder). Odnośnik do komentarza
Suchy203 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Heh nigdy tego nie robiłem bo nie miałem takiej potrzeby. Teraz mam nadzieje że jest dobrze Mój link Odnośnik do komentarza
Andziorka Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 tffsport.sys powyżej sprawca restartów. TrueFFS Port Driver. Masz Service Packa 2 czy SP3? Odnośnik do komentarza
Suchy203 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Mam SP3, i co z tym dalej ? Odnośnik do komentarza
Andziorka Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Włóż do napędu płytę z Windowsem, wejdź w Start --> Uruchom --> wpisz: sfc /scannow Odnośnik do komentarza
Suchy203 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Nie posiadam takiej płyty. Jakiś inny sposób ? Odnośnik do komentarza
Andziorka Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 A masz czytnik kart flash w komputerze? Wejdź w menadżer urządzeń i poszukaj czegoś o nazwie: PCMCIA , daj zrzut ekranu z menadżera zadań. Używasz adobe readera? Odnośnik do komentarza
Suchy203 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Pisze tak: Urządzenia pamięci Flash i PCMCIA i jak rozwine to jest wykrzyknik i pisze M-Systems DiskOnChip 2000. O to chodzi ? Odnośnik do komentarza
Andziorka Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Tak, w menadżerze urządzeń kliknij na to prawym przyciskiem myszy i Wyłącz. Zobacz czy teraz będą występowały BSOD-y. Odnośnik do komentarza
Suchy203 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 O juz nie ma tych BSOD-ów I teraz pytanie, bede mogl korzystać z tych czytników czy juz nie ? Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Kto wie. Jeśli czytnik kart flash nie będzie działał, no to będzie wina wyłączonego sterownika. Można ewentualnie spróbować jeszcze go odinstalować. Jeśli po restarcie system wykryje nowy sprzęt, to powinien powtórnie zainstalować sterownik do niego. Odnośnik do komentarza
Suchy203 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Dziwne bo odinstalowałem sterownik, zresetowałem i po uruchomieniu nic nie pokazalo że wykryło sprzęt a jednak czytnik działa dalej. Dzięki wielkie za pomoc Temat zamykamy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi