Mateuszz Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam, komputer został zablokowany przez Ukash. Proszę o pomoc.W załączniku zamieszczam skany z otl. A i jeszcze zanim zapoznałem się z zasadami tego forum skorzystałem z rady kolegi i zrobiłem skan combofixem dlatego również zamieszczam go w załączniku. OTL.Txt Extras.Txt log.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Po co ten ComboFix? Tego nie używa się w domu i na pewno przy tej infekcji nie pomoże. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL O4:64bit: - HKLM..\Run: [RpcPing] C:\Users\Mateusz\AppData\Local\Microsoft\Windows\1395\RpcPing.exe () :Files C:\Users\Mateusz\AppData\Roaming\hellomoto C:\Users\Mateusz\AppData\Local\Microsoft\Windows\1395 :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL Odnośnik do komentarza
Mateuszz Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Zrobione według wskazań. Komputer uruchomił się już bez trybu awaryjnego. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Przejdź do finalizacji tematu: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK 3. Zaktualizuj Adobe Reader do wersji najnowszej: KLIK 4. Dla bezpieczeństwa zmień hasła logowania do serwisów w sieci. Odnośnik do komentarza
Mateuszz Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Wszystko działa jak należy. Wielkie dzięki za pomoc.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi