carlbar Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 komputer startuje, po uruchomieniu win xp pojawia się informacja o tym że podobno złamałem prawo i mam zapłacić 300pln proszę o pomoc w usunięciu tego robaka dziękuje http://www.wklej.org/id/831059/txt/ http://www.wklej.org/id/831060/txt/ Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL O4 - HKLM..\Run: [vsjitdebugger] C:\Documents and Settings\ADMIN\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\3641\vsjitdebugger.exe () :Files C:\Documents and Settings\ADMIN\Dane aplikacji\hellomoto C:\Documents and Settings\ADMIN\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\3641 :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL Odnośnik do komentarza
carlbar Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 dziękuje za pomoc, wczoraj do późna siedziałem i zrobiłem to troche inaczej. może napisze jak: wszedłem w tryb awaryjny przeskanowałem komputer ccleanr po restarcie użyłem combofix znowu restart i skan komputera antywirusem wszystko oczywiście w trybie awaryjnym po skanowaniu antywirusem uruchomiłem kompa w trybie normalnym zainstalowałem ponownie avast antyvirus wraz z aktualizacjami przeskanowałem dokładnie system avastem restart i wszystko jest ok długo szukałem w jaki sposób pozbyć się tego świństwa może komuś sie przyda ten sposób landuss dziekuje za odpowiedź pozdrawiam Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 carlbar, jeśli Ty myślisz, że Cię wypuścimy po tak przeprowadzonym "usuwaniu" to błąd założeń. Po pierwsze na temat używania ComboFix na ślepo: KLIK. To jest banalna infekcja, nie umiesz jej usunąć (do tego tak potężny ComboFix zbędny), więc nie ruszaj ComboFix. I musimy sprawdzić co robił, toteż proszę dostarczyć log C:\ComboFix.txt. Logi z OTL nadal aktualne. Poza tym, po używaniu określonych narzędzi należy wdrożyć określone procedury sprzątające. długo szukałem w jaki sposób pozbyć się tego świństwamoże komuś sie przyda ten sposób Mam nadzieję, że tego właśnie nikt nie zastosuje. ComboFix w rękach niedoświadczonych = nie. . Odnośnik do komentarza
carlbar Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 ok rozumiem, nowy na forum więc wybaczcie, obiecuję poprawę dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 (edytowane) Proszę przedstawić logi: C:\ComboFix.txt oraz OTL. Edytowane 15 Sierpnia 2012 przez picasso 15.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi