Skocz do zawartości

Komputer został zablokowany z powodu naruszenia praw autorskich. Proszę o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Jestem nowym użytkownikiem forum za wszelkie błędy z góry przepraszam.

Wczoraj wyskoczył mi ów problem z Komputer zotał zablokowany...

Chciałbym się pozbyć tego nieprzyjemnego cholerstwa. System na którym pracuje to Windows Vista. Proszę mi powiedzieć co musze zrobić i podać by naprawić swojego laptopa.

Pozdrawiam Wieruch

Proszę o pomoc ! Na komputerze znajdują się ważne pliki w sprawie mojej pracy lic.

Z góry dziękuje

Extras.Txt

OTL.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst:

:OTL
IE - HKLM\..\SearchScopes\{9BB47C17-9C68-4BB3-B188-DD9AF0FD2A69}: "URL" = http: //search.bearshare.com/web?src=ieb&systemid=2&q={searchTerms}
IE - HKCU\..\SearchScopes\{9BB47C17-9C68-4BB3-B188-DD9AF0FD2A69}: "URL" = http: //search.bearshare.com/web?src=ieb&systemid=2&q={searchTerms}
IE - HKCU\..\SearchScopes\{AD22EBAF-0D18-4fc7-90CC-5EA0ABBE9EB9}: "URL" = http: //www.daemon-search.com/search/web?q={searchTerms}
FF - prefs.js..extensions.enabledItems: DTToolbar@toolbarnet.com:1.1.3.0244
FF - prefs.js..extensions.enabledItems: {1FD91A9C-410C-4090-BBCC-55D3450EF433}:1.0
FF - prefs.js..keyword.URL: "http://search.bearshare.com/web?src=ffb&systemid=2&q="
[2010-09-14 14:48:25 | 000,002,506 | ---- | M] () -- C:\Users\Maxdata\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\3si4h0vq.default\searchplugins\BearShareWebSearch.xml
[2010-09-14 14:48:25 | 000,002,506 | ---- | M] () -- C:\Program Files\mozilla firefox\searchplugins\BearShareWebSearch.xml
O4 - HKCU..\Run: [VaultCredProvider] C:\Users\Maxdata\AppData\Local\Microsoft\Windows\4245\VaultCredProvider.exe ()

:Files
C:\ProgramData\pvsugihkdiitjfq
C:\Users\Maxdata\AppData\Roaming\hellomoto
C:\Users\Maxdata\AppData\Local\Microsoft\Windows\4245

:Reg
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]
"DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]
"DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}"

:Commands
[emptytemp]

Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach.

Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera.

2. Wejdź w panel usuwania programów i odinstaluj: uTorrentBar Toolbar

3. Uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL

Wieruch, zasady działu: KLIK. Czyż nie jest napisane, by cierpliwie czekać na swoją kolej, oraz Edytować posty a nie pisać nowych z podbijaniem? Policz sobie łaskawie ilość proszących o pomoc a ilość pomagających (dwie osoby), a wielu użytkowników założyło temat wiele godzin przed Tobą i mają oczywiste pierwszeństwo. Założyłeś temat wczoraj o 19.30 i ujawniasz bardzo szybko stosunek rozszczeniowy. Na dodatek, w zasadach jest również napisane, by nie wzorować się na cudzych tematach. A tu: użyty skrypt do OTL + użyty AdwCleaner. Po pierwsze: skrypty są unikatowe i to całkowity brak logiki je sobie brać (są robione pod system z którego pochodzą logi, rzecz jasna kązdy log inny: inny system / konta użytkownika / ścieżki dostępu / daty / nazwy obiektów), a w szczególnym przypadku można sobie coś uszkodzić! Po drugie: AdwCleaner zastosowany w złej kolejności, pasek adware nie odinstalowany, a narzędzie użyte.

EDIT: Pisałam Landuss nie widzą Twojej odpowiedzi. Toteż zostawiam tu tylko wypowiedź górną, bo trzeba takich delikwentów ostrzegać. Wycinam z Twojej wypowiedzi używanie AdwCleaner. On to już przecież zrobił ... W logu widać:

O4 - HKCU..\RunOnce: [Report] C:\AdwCleaner[s1].txt ()

I może mieć problem z deinstalacją paska, w związku z tym że wyszedł przed szereg i zastosował AdwCleaner. Poza tym, nie ustawiasz mu DefaultScope. Dodałam do skryptu powyżej.

.

Edytowane przez picasso
15.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...