gregores Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Witam, Ten sam problem jak u wielu osób (twój komputer zoatał zablokowany/wpłać 300PLN). Nie mam zainstalowanego OTL na zarażonym komputerze , po uruchomieniu w trybie normalnym , odrazu pojawia się to okienko - a więc nie mogę nic zrobić ... Bardzo proszę o pomoc, ale jeśli jest to możliwe to krok po kroczku bo o komputerach mam takie pojęcie jak reprezentacja polski o grze w piłkę nożną. z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Nie mam zainstalowanego OTL na zarażonym komputerze , po uruchomieniu w trybie normalnym , odrazu pojawia się to okienko - a więc nie mogę nic zrobić ... Przecież OTL jest bezinstalacyjny ... Z poziomu dowolnego zdrowego komputera zapisz OTL na pendrive. Tenże pendrive podepnij pod chory komputer. Zastartuj do Trybu awaryjnego i zrób wymagane raporty do oceny. Odnośnik do komentarza
gregores Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 dzięki za pomoc, zaraz wrzuce skan z otl ... a czy mogę prosić o pomoc jak wrzucić załacznik na tym fotum w postaci pliku txt ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Wrzucanie załączników odbywa się w edytorze pełnym, czyli Więcej opcji > jest przycisk ... Odnośnik do komentarza
gregores Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Dziękuję raz jeszcze można liczyć na jakąś pomoc ?? OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 gregores, ja już nie mam sił, non stop kieruję wszystkich do zasad działu: KLIK. Co to za głupie dopisywane posty "można prosić o jakąś pomoc"? To nie pomoże, to pogorszy sytuację. Pomoc nadchodzi, gdy jesteśmy w stanie jej udzielić (czas na przetworzenie tematu + obecność osoby). W serwisie komp zabrany na kilka dni i nie ma opcji "przyśpieszenia". Tu są dwie infekcje a nie tylko UKASH. Również infekcja wyłączająca Centrum zabezpieczeń. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL O4 - HKLM..\Run: [TabbtnEx] C:\Documents and Settings\Admin\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\3565\TabbtnEx.exe () O3 - HKU\S-1-5-21-790525478-1482476501-725345543-1003\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - No CLSID value found. FF - prefs.js..browser.search.defaultengine: "Web Search" FF - prefs.js..browser.search.defaultenginename: "Web Search" FF - prefs.js..browser.search.order.1: "Web Search" FF - prefs.js..browser.search.selectedEngine: "Web Search" FF - prefs.js..keyword.URL: "http://startsear.ch/?aff=2&src=sp&cf=dd8dc432-2347-11e1-b68b-002719f30346&q=" DRV - File not found [Kernel | System | Stopped] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\vlhokdbb.sys -- (vlhokdbb) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- System32\Drivers\usbaapl.sys -- (USBAAPL) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\rt73.sys -- (RT73) DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\HDAudBus.sys -- (HDAudBus) :Files C:\WINDOWS\tasks\Tmtk.job C:\WINDOWS\System32\msdtcprf4.dll C:\Documents and Settings\Admin\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Windows\3565 C:\Documents and Settings\Admin\Dane aplikacji\hellomoto C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\F4D55F3B00014973614312558DB91C90 C:\Documents and Settings\Admin\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\5dwi8yps.default\searchplugins\startsear.xml C:\WINDOWS\is-Q0UV7.exe :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany (i odblokowany), otworzy się log z wynikami usuwania. 2. Po kolei otwórz Firefox i Google Chrome i w menedżerach rozszerzeń odmontuj wtyczkę LiveVDO (nośnik adware). Następnie ogólna deinstalacja w Panelu sterowania. 3. Wygeneruj nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log z usuwania OTL z punktu 1. . Odnośnik do komentarza
gregores Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Wybacz moją nadgorliwość, szacunek dla Was za poświęcanie czasu. wkleiłem skrypt i wszystko zadziałało jak powinno - nie wiem tylko jak usunąć z firefoxa tą wtyczkę , gdzie ten menadżer rozszczerzeń ? ! Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 (edytowane) Otwierasz Firefox, w menu wybierasz opcję Dodatki. Edytowane 15 Sierpnia 2012 przez picasso 15.08.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi