imusewindows Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam mój problem polega na tym że podczas próby otwarcia harmongramu zadań dostaję informację "Nie można odnaleźć komputera zdalnego" co z tym zrobić harmongram jest mi potrzebny do uruchomienia defragmentacji dysków gdyż podczas próby otwarcia tego programu dostaję informację Mam nadzieję, że opisałem ten problem w sposób klarowny proszę o pomoc ! Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 W pierwszej kolejności sprawdź to o co prosi komunikat = usługę Harmonogramu. Start > w polu szukania wklep services.msc > z prawokliku Uruchom jako Administrator. Na liście dwuklik w usługę Harmonogram zadań, Typ uruchomienia ma być ustawiony na Automatyczny, zaś usługa uruchomiona przyciskiem. Domyślnie konfiguracja jest zszarzona i nie można jej przestawić, ale może to inaczej wyglądać na jakiś zdefektowanych konfiguracjach. Jeśli podczas tej operacji napotkasz jakikolwiek błąd, wiernie przepisz. Odnośnik do komentarza
imusewindows Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Kiedy klikam na uruchom wyskakuje taki komunikat Natomiast typ uruchamiania jest automatyczny, a stan jest zatrzymany Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Podejrzewałam to. Start > w polu szukania wklep regedit > z prawokliku Uruchom jako Administrator i popatrz czy masz klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Rpc\Internet Jeśli jest ów klucz "Internet", skasuj go i zresetuj komputer. Odnośnik do komentarza
imusewindows Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Mam ten klucz tylko mam pytanie jestem laikiem jeśli chodzi o rejest systemowy mam usnąć te wartości po prawej czy lewej stronie ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Należy usunąć cały klucz o nazwie "Internet", czyli z prawokliku na "Internet" z menu kontekstowego wybierz opcję kasacji. Kluczyk jest = to jest przyczyna dla wady Harmonogramu. I tu nasuwa się pytanie: czy przypadkiem na tym systemie nie stosowano programów Windows Worms Doors Cleaner lub Seconfig? Te programy nie są przeznaczone dla systemów Vista i Windows 7, czynią na nich szkody, a jedna z nich to właśnie to co tu widać. Odnośnik do komentarza
imusewindows Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Windows Worms Doors Cleaner był używany na tym komputerze Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Windows Worms Doors Cleaner był używany na tym komputerze Definitywnie o tym programie zapomnieć na Windows 7. Ta aplikacja adresuje bolączki starych systemów Windows 2000/XP/2003, w ogóle nie jest przystosowana do pracy z nowszymi systemami, które: nie potrzebują takich działań, niektórych komponentów na nich brak, zaś portów Harmonogramu nie wolno naruszyć (system silnie z niego korzysta). Odnośnik do komentarza
imusewindows Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Problem rozwiązany bardzo dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi