TRikus Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Witam. Od czasu wymiany płyty głownej na nowa asus A8ne/fm mam problemy z uruchomieniem pc. Juz przed wymiana płyty komputer po uruchomieniu właczał sie i wyskakiwała strona z wyborem trybu (awaryjny i ostanie znana konfiguracja) po wybraniu ostatniej konfiguracji komputer restartował się do tego samego okna lub sie normalnie włączał. Do tego teraz doszły problemy z pamiecia Ram, komputer działa tylko z jedna koscia 512 ewentualnie z dwoma(wczesniej 4x512). Gdy uda sie go uruchomic chodzi juz bezproblemowa az do nastepnego uruchomienia. Reinstalowałem( XP sp2) juz winde i nic to nie pomogło;/ prosze o pomoc, ewentualne braki w informacjach bede sie starał uzupełniac OTL.TxtExtras.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Wykonaj jeszce log z Gmer, tak dla porządku. Tu i tak szykuje sie usuwanie. https://www.fixitpc.pl/topic/60-diagnostyka-infekcje-typu-rootkit/page__p__318#entry318 Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Nie ma tu za dużo do usuwania. Odinstaluj: "Freecorder Toolbar" = Freecorder Toolbar Przemilczałeś użycie Combofixa, dowód: C:\Qoobox Póżniej zapuść adwcleaner-a http://general-changelog-team.fr/downloads/viewdownload/20-outils-de-xplode/2-adwcleaner Opcja delete Jeszcze zaaktualizuj mozille firefox Oczywiście wykonaj nowe logi żeby sprawdzić czy wszystko się usuneło. Chodzi o stronę startową i toolbary. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Nie ma tu za dużo do usuwania. Czyzby? Aż taki jesteś pewny? Niech autor da log z Gmer. I poczekajmy na "niezastapionych" Wtedy zobaczymy jakie beda instrukcje. Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Autorze wątku prosiłbym o przeczytanie tego tematu https://www.fixitpc.pl/topic/155-zakladanie-tematu-jakie-informacje-podawac/ i dostarczeniu logów z HWInfo oraz podania informacji o zasilaczu (można wkleić zdjęcie tabliczki znamionowej. Tak na teraz mogę powiedzieć że na pewno test pamięci RAM Memtestetm się przyda oraz test dysku zrobiony MHDD wraz z podaniem danych SMART tutaj. Odnośnik do komentarza
TRikus Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Gmera i inne logi dostarcze jutro, zasilacz tracer 4life 400w zdj tez moge dostarczyc jutro. Co do combofixa uzywałem go dzis rano znalazł pare plikow, usunął je i pc właczał sie bez wyboru trybu, jednak nie mineły 2 godzin powtorka z rozrywki.ComboFix.txt Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 (edytowane) Combofix wywalił adware compilitly pliki z temp-u i jakieś z katalogu systemowego więc nic wielkiego nie zrobił. Nadmienie że zasilacz z czarnych list i należało by go wymienić. Belfegor nie jestem tego w 100 % pewny ale przeglądając logi nic oprócz śmieci w przeglądarkach nie rzuciło mi się w oczy. Zgadzam się z tobą poczekajmy na specjalistów ja tylko pobierznie to przeglądam co znajdę to mówię. Edytowane 16 Lipca 2012 przez Conor29134 Odnośnik do komentarza
TRikus Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Z czarnych list ale komputer raczej rzadko pracuje pod obciazeniem, tylko przegladanie internetu. W biosie napiecia sa kolejno 11,96V i 4,97V Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Belfegor nie jestem tego w 100 % pewny ale przeglądając logi nic oprócz śmieci w przeglądarkach nie rzuciło mi się w oczy. Ja poproszę o aktualny log z OTL. Mam nadzieje, że wykonałeś czynności o które prosił Conor 29134? W dzienniku jest taki bład, co prawda dość stary ale oprogramowanie od samsunga dalej siedzi : Error - 2012-04-24 09:29:41 | Computer Name = PPP-2EB196E5CB3 | Source = SamsungAllShareV2.0 | ID = 0 Description = Nie można uruchomić usługi. System.Runtime.InteropServices.COMException (0x80010002): Wywołanie zostało anulowane przez filtr komunikatów. (Wyjątek od HRESULT: 0x80010002 (RPC_E_CALL_CANCELED)) w System.Runtime.InteropServices.Marshal.ThrowExceptionForHRInternal(Int32 errorCode, IntPtr errorInfo) w System.Management.ManagementScope.InitializeGuts(Object o) w System.Management.ManagementScope.Initialize() w System.Management.ManagementEventWatcher.Initialize() w System.Management.ManagementEventWatcher.Start() w AllShareDmsUtil.Manager.AllShareDmsManager.InitEventWatcher() w AllShareDmsUtil.Manager.AllShareDmsManager.Initialize() w AllShareDmsUtil.Manager.AllShareDmsManager..ctor() w AllShareDmsUtil.Manager.AllShareDmsManager.get_Instance() w AllShareDMS.AllShareDMS.DoStart() w AllShareDMS.AllShareDMS.OnStart(String[] args) w System.ServiceProcess.ServiceBase.ServiceQueuedMainCallback(Object state) Do czego to jest/ telewizja ? To łaczy się z netem a system kompletnie nieaktualny. Mam na mysli AllShare Windows XP Professional Edition Dodatek Service Pack 2 (Version = 5.1.2600) - Type = NTWorkstation Internet Explorer (Version = 6.0.2900.2180) zasilacz tracer 4life 400w zdj tez moge dostarczyc jutro Zasilacz kiepski. To że przeglądsz internet o niczym nie świadczy. Tu trzezba zrobić porządek z systemem i określić dokładnie jak i na jakim zasilaniu pracują podzespoły, czyli logi z HWinfo. Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Zrób to co mówi belfegor wykonaj moje zalecenia i podaj nowe logi z otl i resztę czyli logi z HWinfo. Propo zasilaczy tracer-a mojemu znajomemu poszła przez niego grafika na szczęście nic dodatkowo nie padło. Odnośnik do komentarza
TRikus Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 A wiec tak wykonałem pokoleji: -Toolbar usuniety + aktualizacja firefoxa - allshare usuniete (potrzebne do bezprzewodowej komunikacji z tv samsung) - adware deleteAdwCleanerS1.txt - OTL OTL.TxtExtras.Txt - GMERgmer.txt - HWinfo( dolozyłem kosc ramu wiec w sumie mam 2 i raz sie włacza normalnie a raz wysypuje sygnałem 1 długi 2 krotkie) PPP-2EB196E5CB3.txt Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Adw cleaner ładnie wykończył śmieci w otl-u zostały tylko 3 linijki których nie usunął FF - prefs.js..browser.search.defaultthis.engineName: "Freecorder Customized Web Search" FF - prefs.js..browser.search.defaulturl: "http://search.conduit.com/ResultsExt.aspx?ctid=CT1060933&SearchSource=3&q={searchTerms}" FF - prefs.js..browser.search.selectedEngine: "Freecorder Customized Web Search" gmer-a nie znam ale nie widzę żebyś miał jakiego kolwiek rootkit-a. Trojana zeroaccess też nie widzę. Resztę niech posprawdzają lepsi odemnie. Odnośnik do komentarza
TRikus Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 A to mozliwe ze przez tego toolbara sa takie problemy z startem? bo raczej problemy z pamiecia mozna wykluczyc z tego powodu. Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 NIe możliwe. Odnośnik do komentarza
TRikus Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 I tak dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej: :OTL DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\ComboFix\catchme.sys -- (catchme) FF - prefs.js..browser.search.defaultthis.engineName: "Freecorder Customized Web Search" FF - prefs.js..browser.search.defaulturl: "http://search.conduit.com/ResultsExt.aspx?ctid=CT1060933&SearchSource=3&q={searchTerms}" FF - prefs.js..browser.search.selectedEngine: "Freecorder Customized Web Search" O4 - HKLM..\Run: [Freecorder FLV Service] "C:\Program Files\Freecorder\FLVSrvc.exe" /run File not found O4 - HKLM..\Run: [NWEReboot] File not found :Commands [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt Po usuwaniu uzyj w OTL opcji Sprzątanie. Uruchom AdwCleaner i kliknij Unistall. Odinstaluj w prawidłowy sposób Combofix start > polecenie uruchom i wklej komende F:\ComboFix.exe /uninstall Obowiązkowo zaktualizuj system. Service Pack3 http://www.microsoft.com/downloads/pl-pl/details.aspx?FamilyID=5b33b5a8-5e76-401f-be08-1e1555d4f3d4 Internet Explorer8 http://www.microsoft.com/downloads/pl-pl/details.aspx?FamilyID=341c2ad5-8c3d-4347-8c03-08cdecd8852b Odnośnik do komentarza
TRikus Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Wykonałem wszystkie instrukcje, komputer uruchamia sie poki co normalnie. Dorzuce jeszce ramu i zobacze co i jak w dłuzszszym uzytkowaniu i podziele sie informacjami. Dziekuje za zainteresowanie i pomoc:) Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 - HWinfo( dolozyłem kosc ramu wiec w sumie mam 2 i raz sie włacza normalnie a raz wysypuje sygnałem 1 długi 2 krotkie)Dorzuce jeszce ramu i zobacze co i jak w dłuzszszym uzytkowaniu i podziele sie informacjami. W raporcie HWinfo masz dwie kosci Kingstona po 512MB Memory Type: DDR-SDRAM Error Check/Correction: None Memory Speed: 166.7 MHz (PC2700) Module Manufacturer: Kingston Module Model: K Płyta obsługuje max. 4GB. Kosci nie mog byc większe jak 1GB. Czy te dźwięki przy uruchamianiu są nadal? W jakich slotach osadzone są pamieci? Powinny byc w slotach o tych samych kolorach. Tu masz instrukcję do płyty http://uk.ts.fujitsu.com/rl/servicesupport/techsupport/boards/Motherboards/asus/A8NE-FM/Man_A8NE-FM_uk.pdf Odnośnik do komentarza
TRikus Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Tak sa w dobrych slotach. Te dwie kosci działaja, ale gdy podłacze jeszce 2 (512 mb firmy twin mos)to juz bios wyrzuca. Co do uruchamiania jest tak jak było;/ Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 ale gdy podłacze jeszce 2 (512 mb firmy twin mos)to juz bios wyrzuca A na samych Kingstonach też jest sygnał biosu? Odnośnik do komentarza
TRikus Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Własnie na tych 2 kingstonach jest roznie, przewaznie odpala sie normalnie lecz tak powiedzmy co 5 uruchomienie nie przechodzi POSTu. Zaznacze ze po czyszceniu komputer właczał sie pieknie czysto i szybko ale 4 urucomienia i znowu ta strona z trybem awaryjnym. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Zaznacze ze po czyszceniu komputer właczał sie pieknie czysto i szybko ale 4 urucomienia i znowu ta strona z trybem awaryjnym. Wyłacz kompa całkiem. Pozamieniaj kości Kingstona w slotach. Wcześniej możesz przedmuchać sloty. Sprawdź dokładnie mocowanie wszystkich podzespołów. Tej nowej kostki nie podpinaj bo bedzie się gryzła z Kingstonem. Odnośnik do komentarza
TRikus Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Jest tak jak było:) najwidzoczniej ta płyta chce chodzic tylko z tymi 2 koscmi od kingstona. A winda startuje jak wczesnije choc było dobrze. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 najwidzoczniej ta płyta chce chodzic tylko z tymi 2 koscmi od kingstona. O tym mówie. Tylko na tych kościach. Reset biosu robiłeś? Podaj jeszce obrazek z HWinfo zakładka Sensors Odnośnik do komentarza
TRikus Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Wyjeciem bateryjki. Jest jakas mozliwosc zeby zgrac wszystkie 4 kosci? O dziwo wczesniej chodziły razem:) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi